Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INTRE CINISM SI RAZVRATIRE. Scurta cugetare despre modelul austeritatii, ”miracolul” maghiar si saracia romaneasca

ro

10 Apr, 2011 16:24 2352 Marime text

fetele-rautatii.jpgUn protest al sindicatelor europene organizat la Budapesta fata de masurile austeritatii impuse de Comisia Europeana si FMI, discrepanta dintre Ungaria si Romania in ceea ce priveste modul in care este repartizat costul social al crizei economice si al deficitelor bugetare, cinismul rece al eurocratilor si "vesel" al detinatorilor autohtoni ai puterii de la noi ne-au provocat la o scurta meditatie:

Europrotestul de la Budapesta este "mic copil" fata de protestul pe care sindicatele l-au organizat impotriva masurilor de austeritate preconizate de guvernul "conservator" al lui Cameron. Deocamdata cutitul nu a ajuns la os, chiar daca exista o mare nemultumire. Atunci cand se va decide ca e cazul sa se stranga surubul pana la capat, protestele vor capata o alta coloratura si vor avea potentialul de a se transforma in revolte iesite de sub control.

Deocamdata ne confruntam cu cinismul rece si politicos al euro-masonilor care isi infasoara deciziile "austeritatii" intr-o poliloghie a limbajului de lemn care exalta "virtutea" eficientei. Iar la cinism se adauga si ipocrizia, caci daca acum ni se spune ca e necesara austeritatea, nu mai departe de "ieri" seful FMI ne spunea ca, dimpotriva, trebuie sa creasca rolul statului in contextul creat de criza.

Mizand, probabil, pe memoria noastra scurta, euro-atlanticii se comporta de parca ar trebui sa fim recunoscatori Cerului ca ii avem drept diriguitori ai destinelor noastre nationale, sociale si individuale. Caci, nu-i asa, iata, la vreme de criza avem tehnocrati competenti care stiu sa opereze cu precizie de chirurg asupra organismelor imbolnavite al statelor europene. Evident, discutia despre cauzele imbolnavirii este evitata cu grija sau mentinuta strict in zona care le convine - aceea a deficitelor bugetare imediate, fara sa se mearga mai la adanc, fara sa se faca o mica istorie a cauzelor ce au dus aici.

Citit'i continuare acestui material, dar si altele la fel de interesante, doar pe http://www.razbointrucuvant.ro.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii