Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cezar Preda Am discutat cu conducerea SRI despre rolul avut în cazul Laurenţiu Mironescu

ro

24 May, 2011 21:58 1824 Marime text

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a oferit răspunsuri cu privire la rolul SRI în cazul Laurenţiu Mironescu membrilor Comisiei de control parlamentar al activităţii SRI, în cadrul audierii desfăşurată marţi după-amiază la Parlament, a declarat preşedintele comisiei, deputatul PDL Cezar Preda."În primul rând nu putem vorbi de un niciun caz de corupţie şi în niciun caz la Comisia de control al activităţii Serviciului Român de Informaţii. A fost una din întrebările la "Diverse" care s-au pus vizavi de ceea ce înseamnă rolul Serviciul Român de Informaţii în rezolvarea acestei situaţii, acestui caz", a declarat Cezar Preda la finalul întâlnirii cu conducerea SRI.

Întrebat de presă dacă SRI a acţionat bine în acest caz, Cezar Preda a precizat că SRI a acţionat în limitele legii. "Am fost foarte interesaţi de ceea ce înseamnă securitatea economică, avem un raport de la SRI. Trebuie ca şi comisia să accelereze puţin rezultatele, până la urmă, informaţiilor care se trimit la beneficiari, în zona guvernamentală. (...) Domnul director Maior şi conducerea SRI au răspuns la absolut toate întrebările, fiecare membru al comisiei s-a lămurit în ceea ce priveşte legalitate activităţii Serviciului Român de Informaţii. S-a constatat că în niciun caz prezentat în media şi în societatea românească Serviciul Român de Informaţii nu a acţionat decât în limitele legalităţii pe care le are prin legea în baza căreia funcţionează.

Cezar Preda a mai precizat că o altă prioritate a Parlamentului este prezentarea rapoartelor de activitate ale SRI, începând cu cel din anul 2007, până la zi, respectiv raportul pe 2010. "Apoi, cred că prezentarea rapoartelor care s-au strâns de câţiva ani ale Serviciului Român de Informaţii, inclusiv cel din 2010, în plenul Parlamentului reunit trebuie făcută. Birourile reunite ale Senatului şi Camerei au luat în discuţie prezentarea rapoartelor SRI", a precizat Cezar Preda.

Legat de raportul de securitate economică prezentat de SRI la comisie, Cezar Preda a precizat că acesta este un raport anual al SRI, cu caracter secret. "Raportul este secret şi prin atribuţiile pe care le au membrii comisiei de control al Serviciului Român de Informaţii rămân în interiorul comisiei şi nu vă pot da alte date", a subliniat preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI.

Rugat să detalieze ce alte aspecte au solicitat membrii comisiei legat de cazul Mironescu, Cezar Preda a spus că s-a aflat ceea ce s-a dorit. "Absolut tot ce am vrut să aflăm am aflat. Serviciul Român de Informaţii a acţionat conform legii", a conchis Cezar Preda.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.neagoe 24 May, 2011 18:26 Daca a actionat conform legii , inseamna ca a informatla timpsi ministru de interne si pe Boc; atunci cine se face vinovat de faptul ca au fost lasati sa fure in continuare , ba chiar sa fi promovati ?