Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Gruparea Mironescu se ocupa cu "captura statului", forma cea mai înaltă a corupţiei

ro

01 Jun, 2011 04:58 1796 Marime text

Gruparea Mironescu se ocupa cu "captura statului", noţiune care exprimă forma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată, pentru care este nevoie de mulţi oameni, persoane bine plasate şi influente, a spus procurorul Gheorghe Bocşan la instanţa supremă, potrivit Mediafax.

Procurorul a arătat instanţei că termenul de "captură a statului" este unul ştiinţific criminalistic, el regăsindu-se în numeroase tratate internaţionale, precizând că este folosit în situaţiile în care corupţia la un nivel sectorial sau chiar la nivelul unui întreg stat este generalizată.

"Judecătorul fondului a reţinut corect elementele din dosar şi a reţinut insistenţa şi pericolul pentru ordinea publică al inculpaţilor. Pe apărările avocaţilor arăt că noţiunea de captură a statului este o noţiune criminologică, termen regăsit în numeroase convenţii europene. Este forma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată. Este cazul acestui dosar, caz în care captura statului a fost una sectorială, în domeniul vamal şi portuar. Şi alte regionale au legături conexe cu Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa. Grupul a fost ambiţios, pentru că este nevoie de mulţi oameni pentru «captura statului», cu persoane bine plasate şi influenţe", a spus procurorul Gheorghe Bocşan în faţa completului de cinci magistraţi de la instanţa supremă care a judecat contestaţiile celor 28 de persoane arestate în acest dosar.

Sursa: http://www.realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii