Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrica Dobrogea salveaza Edificiul Roman cu Mozaic

ro

04 May, 2011 20:45 3415 Marime text

edificiul-roman-cu-mozaic.jpgAcum un an spuneam de implicarea firmei Groove Hour in reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic. Banuiesc ca nu mai are rost sa explic cat de important este acest lucru pentru oras.

Eh, cei de la Groove Hour au facut pana acum studiul de impact, studiul de fezabilitate, expertiza tehnica a constructiei de protectie si proiectul de restaurare si conservare obtinand avizul favorabil de la Ministerul Culturii si Cultelor. Toata treaba asta a costat cam 250 000 Euro, bani dati din buzunarul lor.

Restaurarea va dura patru ani si va incepe in momentul in care se vor face rost de cei 900 000 Euro (+TVA) necesari.

Dar, asa cum spuneam in titlu, s-a incheiar un parteneriat cu fabrica Dobrogea pentru finantarea acestui proiect. Partea si mai interesanta este ca cei de la Dobrogea vor lansa Painea Antica Romana, produsa din faina spelta (grau nemodificat genetic de 8000 de ani), dupa o reteta romana.

10% din vanzarea acestui produs vor ajunge la Edificiul Roman cu Mozaic. Eu zic doar un mare bravo si pofta mare la noua, dar vechea, paine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion periegeticul 05 May, 2011 07:21 Bravo Dobrogea. Daca nu gasiti fonduri mai umblati prin conturile gastii IP3 ca SLAVA DOMNULUI DACA SPAGA NU CURGE PICA.