Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Privilegii ale unei clase politice nereformate

ro

22 Oct, 2009 16:42 2089 Marime text

eu_blog.jpgParlamentarii PSD, PNL și UDMR dau startul campaniei electorale, opunându-se cu toată forța lor inițiativei președintelui Traian Băsescu de a asculta vocea poporului.

M-am numărat, alături de colegii mei din PD-L, printre cei 131 de parlamentari care au votat astăzi pentru transformarea Parlamentului bicameral într-unul unicameral. Am fost însă învinși la vot de 233 de parlamentari aparținând noii majorități parlamentare PSD, PNL și UDMR, Parlamentul dând astfel un aviz negativ scrisorii președintelui Traian Băsescu prin care acesta cere aprobarea unui referendum, la 22 noiembrie, pentru scăderea numărului de parlamentari și trecerea la Parlamentul unicameral.

În timp ce peste 80% dintre cetățenii României sunt de acord cu reducerea numărului camerelor Parlamentului și a numărului de parlamentari, Mircea Geoană și Crin Antonescu, tributari camarilelor lor, au parafat astăzi voința partidelor pe care le reprezintă de a conserva fotoliile propriilor parlamentari. Tot ei au fost capabili să dea jos un Guvern pentru a împiedica micșorarea pensiilor acelorași parlamentari.

"Va fi referendum, cu toata opoziția Parlamentului, pentru că nimeni nu-mi poate lua din mână stiloul sa semnez decretul. Cu aviz pozitiv sau negativ al Parlamentului, sau fără aviz, voi semna decretul la momentul pe care-l consider potrivit, când am epuizat timpul cât pot să aștept Parlamentul", a spus președintele Traian Băsescu la începutul acestei săptămâni.

Va fi referendum, chiar dacă în joc sunt privilegii de care o clasă politică nereformată - cu exponenți în toate partidele aflate în acest moment în opoziție - ține cu dinții.

Sursa: elenaudrea.ro/blog

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii