Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare "Mitul Mazare? Numai Dumnezeu poate sa-l demoleze!"

ro

03 Jun, 2008 00:00 998 Marime text
1212416153.jpg

In mandatul viitor, actualul primar vrea sa transforme Mamaia si Constanta in statiuni gen Ibiza

Dupa opt ani in care a condus Primaria Constanta, Radu Mazare cere alegatorilor sa-i prelungeasca mandatul de primar pentru alti patru ani. Sigur pe victoria sa, liderul PSD Constanta promite sa construiasca precum Ceausescu si o investitie impresionanta in Constanta, pe care pretinde ca o va dezvalui dupa alegerile locale.

- Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a apartinut ideea?


- Daca discut despre candidatura actuala, ea era fireasca. Sunt o sumedenie de proiecte ce trebuie facute in acest oras si nu s-au putut realiza din cauza franelor puse de catre guvernantii de la PNL si PD-L. Ori, eu mi-am asumat, in fata oamenilor, finalizarea si realizarea lor si trebuie sa le duc la bun sfarsit.

- Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


- Un singur lucru: faptul ca eu am facut, si oamenii stiu asta, iar ceilalti dau din gura. Dau din gura si fac circ plimbandu-se cu elefantii... ha ha ha... Nu uitati ca acesti contracandidati PNL si PD-L sunt la Guvern... de ce partidele lor, aflate la guvernare, n-au facut? Puteau sa faca locuinte, puteau sa subventioneze dobanda, sa fi facut centura orasului, pe care eu o incepusem ca si proiectare, sa fi facut Spitalul Judetean, Podul de la IPMC sau soseaua de coasta. Nu aveti spatiu suficient in ziar sa va explic cate ar fi putut face acesti domni PNL-isti si PD-L-isti cu banii pe care i-au invartit la Guvern.

- De care dintre ei va temeti? De ce?


- De Fratila ma tem, pentru ca este un contracandidat al carui partid n-a fost la guvernare. Nici PNG CD n-a fost la guvernare, dar mie mi se pare Fratila un candidat mai redutabil decat cel de la PNG CD.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati ramas primar. Ce veti face prima data, prima data?


- Voi confirma, inca o data, public, tinerilor ca principala mea misiune este aceea de a construi cele 15.000 de case in urmatorul mandat... cate 3.000 de case anual. Le voi multumi constantenilor si le voi spune ca principalul meu obiectiv este realizarea acestor locuinte. Dupa aceea... bem un sprit.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


- Daca asta va fi vointa oamenilor... Ma angajez la viitorul primar, ca sa-l invat cum sa conduca orasul.

- Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


- Da.

- Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


- Foarte greu. Nu garantez ca voi reusi sa realizez ceea ce le-am promis, daca voi avea un consiliu potrivnic. Va fi o perioada cu circ. Asa cum au fost ultimii patru ani la Guvern, va fi un circ si-n Consiliul Local si nu vom putea sa ne facem treaba.

- Cati bani cheltuiti in campanie?


- Nu stiu sa va spun. Staff-ul meu se ocupa de campania electorala, eu ma ocup de treburile primariei.

- De la cine sunt?


- Din surse legal atrase, asa cum au fost si cele din 2004, verificate de Curtea de Conturi.

- Ce proiecte veti continua din cele demarate?


- Absolut toate, dar prioritare vor fi cele cu efecte sociale.

- Considerati ca exista proiecte care ar putea fi blocate din diverse motive obiective?


- Nu. Nu exista proiecte pe care sa le blochez. Sper sa nu mai avem blocari de la Guvern, pentru ca ele sunt proiecte extraordinar de bune pentru oras si care, dupa cum stiti, au fost blocate in ultimii patru ani.

- Este Mazare un mit?


- Nu, nu cred ca este un mit. Cred ca poate fi un exemplu de om care a reusit in viata atat pentru el, cat si pentru ceilalti.

- Poate fi demolat mitul Mazare?


- Numai Dumnezeu ar putea sa-l demoleze.

- Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul 2008 - 2012?


- Sunt multe. Constructia de locuinte pentru tineri este cel mai important proiect social. Demaram cu 1.000 de locuinte si vom construi 3.000. Numai Ceausescu mai construia asa. Am promis ca vom construi un camin nou pentru pensionari, voi continua sa sprijin varstnicii... Ca proiecte economice, vreau ca statiunea Mamaia si orasul Constanta sa fie la bataie cu statiunile celebre, gen Ibiza... si voi ajunge. In plus, am in vedere o foarte mare investitie economica in Constanta, cea mai mare din Romania, dar despre care vom discuta dupa alegeri.

- Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


- Nu-mi place mie sa ma hazardez. Nu stiti care sunt?! Sa voteze oamenii si, atunci, o sa vedem. Nu fac eu pronosticuri.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii