Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Pricopie "Daca Mussolini este un mit, atunci, si Mazare este"

ro

28 May, 2008 00:00 1306 Marime text
1211893273.jpg

In opinia aspirantului social-crestin la sefia urbei, Marius Pricopie, cu exceptia primarului in exercitiu, "ceilalti pretendenti sunt doar pseudocandidati, independent de dorinta lor"

Absolvent al Facultatii de Tehnologie Chimica, promotia 1989, sectia fizica-chimie, invatamant pedagogic, si-a inceput activitatea la Silistea, judetul Constanta, la scoala generala din localitate. Candidatul UPSC nu se poate "lauda" cu un traseu politic remarcabil, comparativ cu ceilalti candidati inscrisi in cursa electorala. Aspirantul vorbeste doar despre un inceput, pentru ca, inainte de a fi in UPSC, nu a facut parte din niciun alt partid politic. In vara anului 2006, cand s-a lansat grupul de initiativa social-crestin la Constanta, Marius Pricopie s-a numarat printre membrii acestuia.

Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


Este foarte simplu. M-am uitat in jurul meu, am realizat ca am capacitatea de a face mai bine si m-am decis sa ma inscriu in lupta pentru aceasta functie. Ideea candidaturii mele apartine colegilor mei din partid, care mi-au acordat votul in acest sens.

Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti candidati?


Eu si actualul edil suntem singurii care ne dorim cu adevarat sa ajungem primari in Constanta. Mazare -pentru ca a fost de doua ori, i-a placut si vrea si a treia oara, iar eu, pentru ca sunt multe lucruri care pot fi facute mai bine si as putea sa le fac. Ceilalti, pentru mine, sunt pseudo-candidati, independent de dorinta lor.

De care dintre ei va temeti?


Nu ma tem de nimeni. Daca m-as fi temut de cineva, nu as fi fost in aceasta cursa. Nu ma tem de niciunul dintre contracandidati, ii respect si am speranta ca regulile jocului se vor baza pe fair-play.

Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar? Ce ati face prima data, prima data?


In primul rand, voi avea grija sa schimb fata acestui oras, in asa fel incat sa nu mai aiba tenta de gri pe care o are in prezent. Vreau sa fac din Constanta un oras viu, cu culorile de altadata.

Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar? Ce ati face prima data, prima data?


Sper sa nu se intample acest lucru, dar voi respecta vointa cetatenilor si le promit ca ne revedem in 2012.

Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


Ne revedem in 2012, le garantez ca nu ma voi retrage din politica si voi demonstra ca, pentru mine, cetateanul este important nu numai in campania electorala. De altfel, cred eu ca, intr-un an si jumatate de cand existam, am demonstrat ca cetateanul este important pentru noi.

Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


Eu am luat legislatia la rand si m-am informat, acesta este felul meu. Atat din fisa postului de primar, cat si din atributiile consilierilor, am tras concluzia ca parghiile legale sunt in asa fel concepute, incat nu prea dau posibilitatea fiecaruia sa faca ce vrea, cum vrea, cum il taie capul. Faptul ca romanul lasa o distanta asa de mare intre teorie si practica este o alta poveste. Dar daca se aplica legea si se respecta teoria, va garantez ca nimeni nu poate sa faca ce vrea.

Cati bani cheltuiti in campanie?


Campania pe care o avem noi nu este deloc una scumpa. Am vazut in jurul nostru, la alte partide, spectacole, mese si cadouri electorale. Noi nu am facut absolut nimic din toate acestea. Avem o campanie prin care ne promovam imaginea, ideile in care credem si proiectele pe care le propunem. O astfel de campanie nu este deloc scumpa.

De la cine sunt acestia?


O parte din bani sunt cotizatii ale membrilor nostri, alta parte, de la sponsorii pe care ii avem, dar nu ne putem lauda ca stam pe sume mari de bani.

Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


Va asigur ca voi continua absolut tot ceea ce voi considera ca s-a facut bun in Constanta. Am observat, in anumite randuri de cetateni, tendinta de a crede ca, daca nu mai iese Mazare primar, nu se mai asfalteaza strazile. Eu le garantez ca se vor asfalta, dar cu bani mai putini. Daca nu mai este Mazare, nu vom mai avea iluminat public. Vom avea, dar mai ieftin, nu mai prost calitativ, ci racordat la preturile reale ale pietei, nu la tarife umflate.

Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti bloca?


In ciuda avertizarilor staff-ului meu de campanie, ca nu este bine sa emit o astfel de ipoteza, va spun de pe acum ca voi bloca proiectul conform caruia se distribuie, de sase ori pe an, un numar de cateva zeci de mii de sacose. Am observat si la ceilalti contracandidati aceasta chestiune, multi sunt de acord cu ea, dar, de frica sa nu-si piarda electoratul, nu o spun. Nu cred in treaba cu sacosele si, cu orice risc electoral, spun: voi anula sacosele pentru ca nu consider ca asta inseamna in mod real protectie sociala. Garantez ca acesti oameni, care beneficiaza de sacose, se vor incadra in programe de protectie sociala reale.

Este Mazare un mit?


Din pacate, da. Daca putem sa-l consideram pe Mussolini un mit, atunci, si Mazare este la fel. Nu contest ca, in primul mandat, nu s-a facut ceva si ca nu a fost necesar, dar contest clar ca, in ultimii patru ani, s-a facut ceva. Este evident ca este un produs consumat.

Poate fi demolat acest mit?


Absolut. Este doar o chestiune care tine de vointa oamenilor si de cei care suntem inscrisi in aceasta cursa. In afara de primarul actual, care a demonstrat ca i-au placut cei opt ani si mai vrea inca patru, eu sunt singurul candidat real si cel care are o vointa reala, impreuna cu partidul.

Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dvs.?


Este evident ca, in Constanta, este nevoie de foarte multe lucruri. Unul dintre ele ar fi un parc industrial, care sa atraga investitorii. Este necesara o organizare a treburilor in oras, in asa fel incat sa ajungem a arata a oras civilizat. In privinta traficului cu care ne luptam in fiecare zi, cred ca putem face ceva in acest sens. Nu inteleg de ce masinile de gunoi strang gunoiul ziua si nu il strang noaptea, asa cum se intampla in multe orase civilizate. Nu inteleg de ce trebuie sa suportam doar unele firme, care au monopol pe anumite contracte cu banii publici. Monopolul inseamna, de cele mai multe ori, sume umflate in contracte si partipriuri cu cei de la administratie, care ne seaca bugetul local.

Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


In masura in care electoratul a reusit sa deschida ochii, sa vada corect ce se intampla in judetul nostru, eu v-as propune un clasament al primelor patru partide. As pune UPSC pe primul loc, apoi, pe urmatoarele trei locuri, aleatoriu, PSD, PNL, PD-L.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii