Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Iustian "Sunt atasat valorilor familiei si celor crestine"

ro

08 Nov, 2008 00:57 1568 Marime text

mircea_iustian.jpgAflat la a treia confruntare parlamentara consecutiva, candidatul PD-L este increzator in sansele sale de castig .

Experimentat in plan profesional, politic, dar si in cel al activitatii parlamentare, democrat-liberalul Mircea Iustian revine in fata electoratului pentru a-si prelungi mandatul de deputat, in dorinta de a reprezenta constantenii arondati Colegiului Uninominal nr. 9 pentru Camera Deputatilor.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care candidati?


Colegiul in care candidez acopera, in buna parte, zona rezidentiala a municipiului Constanta. Observatiile pe care le fac cetatenii din acest areal se refera la locurile de parcare, fluenta circulatiei, spatiile verzi, spatiile de agrement, probleme de urbanism. Din acest motiv voi sprijinii proiectele care asigura confortul intr-o mare aglomerare urbana, cum ar fi extinderea si protejarea spatiilor verzi, crearea de noi spatii de agrement in zona, infiintarea de noi locuri de parcare, intarirea disciplinei in constructii. O problema importanta a zonei este insuficienta locurilor in crese si gradinite. In programul nostru de guvernare se prevede construirea a 900 crese si gradinite, prevedere ce vine in intampinarea unei necesitati locale.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?


Programul de guvernare al Partidului Democrat-Liberal este construit pentru a satisface nevoile cetatenilor in toate domeniile. Din acest motiv nu poate exista niciun fel de conflict intre interesul comunitatilor si cel al partidului nostru. Romania va fi pe maini bune.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?


Pentru ca multi dintre ei ma cunosc si stiu ca sunt un om corect. Pentru cei care nu ma cunosc, nu au cum sa fi auzit despre mine ca as avea legatura cu afaceri necurate, intrucat nu m-am bagat in nicio afacere. Pentru ca sunt un om obisnuit, ca majoritatea cetatenilor din colegiul in care candidez.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?


Colegiul in care candidez este orasul in care eu traiesc, in care au trait si parintii mei. Cate deplasari am facut in orasul meu? Nenumarate. Zilnic vad si simt cea ce vad si simt concetatenii mei.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage alegatorii de partea dumneavoastra?


In niciun caz. Atat eu, cat si Partidul Democrat-Liberal credem in programul pe care il propunem. Avem convingerea ca electoratul doreste solutii pentru toate problemele sale, nu un cadou care, eventual, l-ar incanta o singura zi.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce mandatul de parlamentar?


Niciunul. Functia de parlamentar aduce privilegii celor care cauta privilegiile. Eu nu le-am cautat. Locuiesc in acelasi apartament in care locuiam in 1989. Nu am facut afaceri, nu am fost in consilii de administratie, nu am facut avere. Nu am fost atras de astfel de tentatii, cu toate ca am avut functii publice. Mai exista si exceptii.

Daca nu castigati acum, veti mai candida?


Partidul Democrat-Liberal, cetatenii Romaniei si eu, impreuna cu ei, vom castiga pe 30 noiembrie. Peste patru ani, pentru toti va fi mai bine.

Cu ce bani va finantati campania electorala?

Campania electorala pe care o duc se bazeaza, in primul rand, pe contactul cu alegatorul si pe sprijinul membrilor partidului, ceea ce implica cheltuieli minime (rezonabile). Toti banii cheltuiti vor fi evidentiati in contabilitatea partidului, conform Legii finantarii partidelor politice. Din aceste evidente se pot vedea donatorii si sumele cheltuite, atunci cand ele vor fi inaintate Autoritatii Electorale Permanente

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?


Nu s-a intamplat pana acum, nu se va intampla nici de acum inainte. Sunt o persoana atasata valorilor familiei si valorilor crestine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii