Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Tit Brăiloiu „Alegătorii să nu-şi vândă conştiinţa pe o pungă de făină“

ro

10 Nov, 2008 21:53 1640 Marime text

liviu_brailoiu_02.jpgCandidatul PSD la mandatul de senator din Colegiul 1 vrea să propună o lege în sprijinul românilor care muncesc în străinătate şi al tuturor românilor din ţară.

Cu toate că este membru al PSD Constanţa de patru ani, Liviu Tit Brăiloiu a preferat să nu iasă în evidenţă şi să acţioneze în sprijinul oamenilor fără a face publice gesturile sale. În timp ce fratele său a preferat să se ocupe de soarta oraşului Eforie, el şi-a dezvoltat afacerile în ţară şi străinătate (n.r. în Spania), axându-se pe turism şi transporturi. Liviu Tit Brăiloiu a absolvit Facultatea de Drept şi Facultatea Managementul Afacerilor, are două mastere - în administraţie publică şi în integrare europeană şi, inevitabil, o calificare în managementul activităţilor din turism. În premieră, pe 30 noiembrie, el se va supune voinţei electoratului, care va decide dacă îi va încredinţa sau nu mandatul de senator al Colegiului 1.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?

Pentru că mulţi ani i-am petrecut în străinătate, am intrat în legătură cu români care şi-au lăsat în urmă familia şi au trăit cu dorul de casă doar pentru a putea îmbunătăţi viaţa celor dragi. M-a impresionat povestea de viaţă a unei familii cu şase copii. Tatăl - muncitor la o firmă de construcţii din Germania, iar mama - salariată în România. Ceea ce câştiga ea nu-i ajungea nici să plătească dările către stat. Impresionant a fost că unul dintre copii i-a murit, iar tatăl era sfâşiat de durere pentru că nu a putut să fie prezent la înmormântarea fiului. Practic, dacă pleca, nu se mai putea întoarce la locul de muncă şi implicit pierdea unicul mijloc de câştig pentru existenţa celorlalţi copii. Era la un pas de demenţă. Nu pot să mă laud cu ceea ce am făcut pentru ei, dar vă pot spune cu mâna pe inimă că e una dintre experienţele care m-au umanizat şi mă determină să lupt pentru cei care nu au un cadru legislativ concret şi corect care să le asigure o protecţie socială reală. În acest sens, preocuparea majoră a mandatului meu senatorial va fi elaborarea unei legi social-democrate venite în sprijinul românilor care muncesc în străinătate şi al tuturor românilor din ţară.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Abilitatea şi dialogul sunt cele care vor scoate din impas eventualele disensiuni. Dar toată lumea ştie, social-democraţii lucrează în echipă şi este aproape exclus ca interesele unei comunităţi social-democrate să nu-şi găsească rezolvarea într-o guvernare social-democrată. 

liviu_brailoiu.jpgDe ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?

Pentru că oamenii sunt sătui de vorbe goale, de oameni care conduc fără să cunoască realitatea crudă din teritoriu, fără să cunoască sărăcia. Eu am dovedit că pot face ca oamenii din grija mea să nu ducă lipsă de nimic. Au văzut în mine nu doar omul care poate finanţa, ci şi pe cel care poate face ca viaţa lor să aibă un alt curs decât cel descendent. Mă întâlnesc cu ei, vorbesc, şi chiar şi acum, dacă îmi stă în putinţă să le rezolv problemele pe care le au, le rezolv. De când a început campania şi m-am întâlnit cu viitorii mei electori, am constatat că problema generală în mediul rural este asistenţa medicală. Am luat hotărârea ca, după alegeri, fiecare primărie din Colegiu electoral nr. 1 să primească o ambulanţă. Vor fi 35 de ambulanţe, pe care le achiziţionez din banii mei, pentru Medgidia - patru, la fel şi pentru Năvodari, câte două pentru Hârşova şi Mihail Kogălniceanu, iar pentru celelalte comune - câte una. 

Câte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Am avut peste 20 de întâlniri. A fost un adevărat maraton, pentru a vedea exact cu ce probleme se confruntă alegătorii.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dvs?

În niciun caz. Chiar am spus tuturor să nu-şi vândă conştiinţa pe o pungă de zahăr sau făină. Greutatea vieţii pe care o duc este motivaţia acestui mod eronat de a vota. 

Ce privilegii personale credeţi că vă va aduce funcţia de parlamentar?

Privilegii? Sunt şi voi rămâne un om normal. Consider că este un privilegiu să câştigi pentru oameni şi să faci viabile proiecte îndreptate către nevoile oamenilor. Da, acesta e un privilegiu, să fii reprezentantul lor în Parlament, să ştie ei că vocea le poate fi auzită şi nu doar auzită, ci şi ascultată. 

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Voi câştiga. Chiar dacă nu un loc de senator, voi câştiga sigur încrederea oamenilor cu care am intrat deja în contact. Oameni simpli, cu nevoi fireşti. Numai că la acest firesc nu au reuşit să ajungă. Pentru ei, Partidul Social Democrat şi-a creat un program electoral, dar pentru a trece la fapte, avem nevoie de votul lor. Un vot pentru stabilitate socială, politică şi economică. Nu vedeţi că actuala guvernare a dus întreg sistemul social de râpă? Doar ştiţi că sunt oameni care au pensia de 50 lei. Cum se poate trăi aşa? Nu se va putea face nimic, dacă PSD nu este lăsat să facă treabă. La Constanţa, lucrurile merg pentru că social-democraţia a dovedit că este o forţă.

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?

Din bugetul Partidului Social Democrat, unde, evident, asemenea celorlalţi candidaţi, am contribuit cu o donaţie substanţială.

Dacă aţi fi implicat într-un scandal cu tentă sexuală cum aţi gestiona situaţia pentru a nu afecta şi imaginea partidului din care proveniţi?

În România, totul este posibil. Cum vrei să demontezi pe cineva sau instituţia care-l propulsează, cum îi scorneşti un scandal?! Dar orice lovitură pe linie de imagine este gestionată în funcţie de atac. Nu pot răspunde decât dacă aş avea la ce. Dacă ar fi să existe, ar fi rezultatul închipuirilor unor minţi bolnave.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii