Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir "Vreau sa castig cu 50% plus unu"

ro

07 Nov, 2008 02:52 1748 Marime text
gheorghe_dragomir.jpgPresedintele PNL Constanta a mentionat ca orice sprijin primit in campania electorala nu va fi acordat contra cost sau contra servicii. In toamna anului 2004, Gheorghe Dragomir reusea, in premiera, sa devina unul dintre parlamentarii PNL de Constanta. Pe 30 noiembrie, el este decis sa-si prelungeasca mandatul de deputat pentru alti patru ani.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care veti candida?

Sunt legi referitoare la dezvoltarea agriculturii, mai ales a zonei aride de aici, pentru a stimula extinderea unui sistem modern de irigatii. Pentru investitorii din turism, voi acorda sprijin pentru zona Navodari - Corbu, aici putandu-se realiza cea mai importanta statiune turistica din tara, precum si pentru cei implicati in producerea energiei eoliene, prin alocarea de fonduri estimate la peste 4,5 milioane euro. Voi veni cu facilitati pentru a incuraja investitiile si dezvoltarea economica.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?

Este un nonsens. Aceste interese au compatibilitate pentru ca, prin politica PNL, demersurile noastre incurajeaza libera initiativa. Cu alte cuvinte, cream conditii bune pentru prosperitate si un trai decent.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?

Nu ma intalnesc pentru prima oara. M-au vazut cel putin in decursul ultimilor patru ani, daca nu si inainte. Sunt din aceasta zona, unde am parintii, rudele si prietenii. Aici am copilarit si vin frecvent. Ca deputat m-am implicat mai mult, fiind zona mea de suflet. Am venit in sprijinul cetatenilor cu care m-am intalnit si-n momente placute, si la greu, am sustinut proiectele lor si i-am ajutat sa primeasca fonduri, atat in Parlament, cat si in Guvern. Nu e nevoie de prea multe vorbe si promisiuni, ci de fapte care s-au intamplat.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?


Sunt extrem de multe. In colegiu am mers saptamanal, iar in zilele libere, cand n-am fost la Bucuresti, am fost in colegiu.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage alegatorul de partea dumneavoastra?

Pomenile nu sunt sanatoase. Poate un sprijin catre cei nevoiasi, cei fara puterea de a munci si a castiga corect, cinstit si decent. Aceea nu se numeste pomana, e un dar sau un sprijin material, care este binevenit oricand. Un bun dat in schimbul unui vot, nu, pentru ca tine o zi-doua. Le voi aminti ce am facut si le voi spune ce voi face deoarece a asigura o viata mai buna inseamna mult mai mult decat o pomana electorala pe moment.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce functia de parlamentar?


Am vazut ce mi-a adus mandatul de parlamentar. Singurul privilegiu este acela ca am ocazia sa ma intalnesc cu foarte multi oameni si, dupa fiecare zi, pot contabiliza cat bine am facut semenilor mei. Ma bucur enorm cand constat ca ziua nu a trecut degeaba si am putut sprijini pe cineva.

Daca nu castigati acum, veti mai incerca?

Nu exista asa ceva. Tot ce mi-am propus am reusit. Si nu vreau sa castig oricum, vreau sa obtin mandatul de deputat cu votul a 50% plus unu dintre voturile valabil exprimate de alegatorii din colegiul uninominal nr. 1, unde candidez.

Cu ce bani va finantati campania electorala?

Cu banii personali, care nu sunt foarte multi. Dar am si multi prieteni, pe care i-am sprijinit si le-am fost alaturi inclusiv inainte de a fi deputat. Si cu sprijinul familiei. Nu este nimic contra cost sau contra serviciu, este doar un sprijin facut din suflet.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?

N-as intra intr-un asemenea scandal pentru ca n-ar fi decat provocat artificial si oamenii care gandesc si ma cunosc isi dau seama ca nu e posibil asa ceva. As evita sa intru intr-un scandal, deoarece n-ar fi decat o capcana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii