Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceanul de la BAC „Pregatit... sufleteste!" (galerie foto)

ro

23 Jun, 2009 01:58 1743 Marime text

cap_3.jpgPreşedinţii a două comisii de bacalaureat nu s-au prezentat la examen, motivând că au probleme de sănătate

„Eu nu dau bac-ul acum. Am venit să-mi beau cafeaua. E mai bună aici în cartier." Adolescentul obosit de-atâta învăţat care ne împărtăşeşte aceste impresii a studiat la Liceul Dimitrie Leonida şi a venit să-şi susţină colegii. Atât. Până-i vine rândul, mai e ceva vreme.

Este ora 09.45, iar examenul nu a început încă. „Am avut o problemă tehnică. Nu am putut descărca subiectele de pe Internet şi am fost nevoiţi să trimitem pe cineva să le ia de la Inspectoratul Şcolar", explică preşedintele comisiei de la Auto. În curtea liceului, mare zarvă. Toată lumea vrea să ştie ce se întâmplă. Nu primesc explicaţii, dar după câteva minute o profesoară iese afară şi-i strigă pe primii zece candidaţi. În drum spre ieşire, dăm peste „premianţii" de la 12 C. Nu ai cum să-i ratezi. Nu au emoţii, dar au multe fiţe. Iar BAC-ul? Floare la ureche pentru ei. „Eu am dormit până acum. Mă odihnesc, domnişoară!", ne trânteşte replica unul dintre ei. Plecăm, acceptând scuzele profesorului diriginte.

Următoarea oprire: Colegiul Economic Carol. Aglomeraţie şi câţiva elevi supăraţi rău pe profesorii din comisie. „Nu am intrat încă, dar sunt nervos. De-aia, pentru că se dau note mici. Asta să scrieţi. Se dau note mici."

examen_bacalaureat_elevi_018.jpgLa Colegiul Mircea cel Bătrân, se schimbă complet imaginea. Numai pupături şi îmbrăţişări. Liceenii, împreună cu ai lor părinţi, şuşotesc despre bac. „Ce-ai făcut? Cum a fost?", le mai strigă de peste stradă, colegii. „Am luat zeceeeeeeee", spune o adolescentă şi flutură mândră biletul. E prea emoţionată însă, pentru a ne mai declara ceva.

„A fost destul de uşor. Am luat 9,50. Mi-a căzut simbolismul şi am avut de analizat o poezie a lui Alexandru Macedonski", spune Andreea, absolventă la fostul Liceu Sanitar.

Însă, în timp ce unii se simt siguri pe ei, alţii sunt pregătiţi doar... sufleteşte. Chiar aşa. Ne-o spune Rocky, un elev de la Liceul 4, în timp ce se îndrepta spre sala de examen. Sigur sunt mulţi alţii ca ei. Iar cei care nu s-au simţit pregătiţi nici măcar sufleteşte, au scos câţiva bani din buzunar, în afară de cei de protocol, şi le-au luat profesorilor din comisie buchete de flori.

Probleme din prima zi

Proba orală la limba şi literatura română nu a fost lipsită de incidente. Preşedinţii a două comisii de bacalaureat, de la Colegiul Economic Carol şi de la Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu, au fost înlocuiţi cu rezerve, la solicitarea lor. Cadrele didactice au motivat că au probleme de sănătate şi nu se pot prezenta.

{mos_ri:bacalaureat,elevi}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii