Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se simplifica Bacalaureatul si dispar tezele unice

ro

04 Jul, 2009 19:27 1665 Marime text
Ministrul Educaţiei a anunţat că este posibil ca, din toamnă, tezele cu subiect unic să fie înlocuite cu un sistem de evaluare european. Potrivit Realitatea Tv, Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, vrea să schimbe examenul de admitere în liceu, Bacalaureatul şi este posibili ca şi tezele unice să fie desfiinţate din toamnă. 

Propunerile ministrului vor fi supuse unei dezbateri publice. „Formula în care se susţine examenul de Bacalaureat este aceeaşi de zece ani de zile. Încercăm prin noul examen de Bacalaureat să trecem pe evaluarea pe competenţe. Vor fi două probe orale la limba română şi una străină pe parcursul semestrului. În felul acesta, degrevăm examenul de Bacalaureat, îl simplificăm", a explicat Andronescu. Mai precis, potrivit ministrului, fiecare elev va susţine câte un examen oral la limba şi literatura română şi un examen oral o limbă străină în timpul celui de-al doilea semestru din clasa a 12-a. Ecaterina Andronescu susţine că la Bacalaureat se vor mai suţine doar trei examene. Unul dintre acestea este un examen scris la limba şi literatura română. „Va exista şi un examen obligatoriu în funcţie de profilul la care este fiecare candidat. Pentru domeniul ştiinţific şi tehnologic propunem să fie matematica examen obligatoriu, iar pentru cei cu profil filologic istoria României. La opţionale intră mai multe materii pentru fiecare profil", a conchis ministrul Educaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Simona 04 Jul, 2009 18:10 Consider ca eliminarea tezelor cu subiect unic si inlocuirea acestora cu sistemul de evaluare european va simplifica si usura munca copiilor,fiind mult mai concret..