Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:27 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

info-sud-est.ro Candidații pe listele PSD Constanța - „Omul Gazprom”, apropiați ai conducerii Mazăre-Constantinescu / Listele PNL - fost ministru al Mediului, niciun parlamentar vechi

ro

01 Nov, 2016 09:34 4022 Marime text
Listele PSD Constanța au fost finalizate după mai multe contre între Liviu Dragnea și Felix Stroe, președintele partidului la nivel local, care nu a vrut să accepte propuneri din afara Constanței. Duelul a fost câștigat de Liviu Dragnea care l-a impus pe Iulian Iancu în fruntea listei pentru deputați. Pe de altă parte, lista PNL arată ceva mai bine, fiind umbrită de scandalul din jurul unui nume. Lucia Varga a fost impusă la Constanța pe ultima sută de metri de conducerea de la București. Acest fapt a stârnit revoltă în presa locală, dar și în interiorul organizației locale a PNL. Cu toate acestea, candidatura fostului ministru al Mediului a fost validată.
 
Amintim că în spațiul public au fost vehiculate numele a două persoane din afara sferei politice care ar fi urmat să se regăsească pe locuri eligibile: gimnasta Cătălina Ponor și jurnalistul Alexandru Căutiș.
 
Membru al PSD, Cătălina Ponor a revenit asupra discuțiilor purtate cu liderii social-democrați și nu a mai fost de acord să candideze pentru un loc în Parlament din partea PSD, iar Alexandru Căutiș și-a dat demisia din partid în urma scandalului imens care a izbucnit pe rețelele de socializare după ce fostul jurnalist (care a scris mai multe anchete despre liderii PSD) și-a declarat intenția de a candida din partea social-democraților. Liviu Dragnea a catalogat posibila candidatură a lui Căutiș drept „un lucru exotic”, iar apoi a lăsat de înțeles că nu va accepta candidatura jurnalistului.
 
• Camera Deputaților
 
Iulian Iancu – Parlamentar din 2004, impus de Liviu Dragnea
 
Parlamentar de Neamț (2004-2008) și de Bacău (2008-2016), Iulian Iancu se pregătește să candideze pentru al patrulea mandat de deputat pe listele de la Constanța. Impus de Liviu Dragnea să deschidă lista deputaților PSD la malul mării, Iulian Iancu (fost secretar de stat în Ministerul Economiei) a fost propunerea Guvernului Ponta pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie. În 2015, presa a dezvăluit faptul că numele lui Iulian Iancu apare în cablogramele Wikileaks unde este descris drept ”omul Gazprom”.
 
Autor: Andreea PAVEL
Citeşte materialul integral pe info-sud-est.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gheorghe Dinu 01 Nov, 2016 10:01 Despre Iulian Iancu s-a scris mult in legatura cu relatiile sale mai mult sau mai putin oculte cu Rusia lui Putin. Nu inteleg de ce PSD nu nunai ca impune candidati din alte judete pentru judetul Constanta, dar propune candidati suspecti de legaturi cu alte puteri, puteri care ne-au exploatat secole. Constantenii trebuie sa mearga la vot pe 11 decembrie si sa voteze pentru Parlament profesionisti in legislatie, deoarece in Parlament se concep legi si cu cat legile sunt facute cu "cap"si nu "la ordin" cu atat viata noastra si a copiilor nostri va fi mai bună si mai frumoasă! Deci votati profesionisti in legislatie si independenti !