Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:13 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ziua alegerilor, MAI va mobiliza aproape 45.000 de efective

ro

08 Dec, 2016 15:31 740 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a condus astăzi, la sediul MAI, ultima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.
 
În cadrul ședinței au fost menționate elementele de noutate ale acestui proces electoral. Astfel, după încheierea votării, toate operațiunile care vor avea loc în secția de votare vor fi înregistrate audio – video, în mod neîntrerupt, până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare. Totodată, procesele – verbale privind consemnarea rezultatelor votării, întocmite de birourile electorale ale secțiilor de vot, validate de către biroul electoral de circumscripție, respectiv de către oficiul electoral, vor fi puse la dispoziție și în format electronic, la cerere, membrilor birourilor electorale sau persoanelor acreditate, precum și competitorilor electorali. În data de 11 decembrie, pe toată durata desfășurării procesului electoral, prezența alegătorilor la urne va fi afișată, în timp real, pe site-ul Biroului Electoral Central.
 
De asemenea, ministrul Dragoș Tudorache a menționat măsurile dispuse în planul asigurării ordinii publice. În ziua alegerilor, MAI va mobiliza aproape 45.000 de efective, dintre care 21.000 destinate protecției secțiilor de votare, 12.000 pentru asigurarea ordinii publice și 11.000 pentru echipe operative de specialiști și rezerve.
 
Acestor efective li se adaugă echipele mixte formate din reprezentanți ai Corpului de Control al MAI și ai Inspectoratului General al Poliției Române, trimise încă de la începutul acestei săptămânii în teritoriu, pentru a oferi sprijin în comanda și supravegherea acțiunilor structurilor MAI cu atribuții în asigurarea legalității alegerilor.
 
Totodată, au fost constituite echipe formate din cadre ale Corpului de Control al MAI, pe patru centre zonale: Cluj, Iași, Timișoara și București, pregătite pentru a soluționa eventuale evenimente care depășesc autoritatea de verificare a structurilor teritoriale sau atunci când situația o impune.

Ti-a placut articolul?

Comentarii