Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viognier & Tamaioasa Romaneasca 2009, Scurta Vineyard Sec, 13,5% vol alc, IG Dealurile Munteniei

ro

22 Jul, 2010 22:51 2677 Marime text
vin_22_07.jpg Un amestec inovator, în care soiul autohton de traditie (Tămâioasă) asociat celui international (Viognier) se dovedeste un partener plin de farmec si personalitate, dar fără să preia cu forta conducerea "valsului". 

Aromele de Tămâioasă românească ale acestui vin nu sunt dominante, astfel că întregul ansamblu capătă tonuri răcoroase si exotice de flori albe, ananas, mango, avocado si miere de albine. Gustul are o evolutie sustinută, de la atacul cu senzatii dulci de piersică si până la finalul condimentat-citric. Vinul impresionează mai ales prin echilibrul elegant dintre aciditate si senzatiile dulci.

Iată ce spune si producătorul, Cramele Halewood, despre tehnologia de obtinere a acestui vin: "Cele două soiuri de struguri au fost vinificate separat. Pentru ambele s-a făcut o macerare peliculară la temperatura de 12 grade C (15 ore pentru Viognier si 24 de ore pentru Tămâioasa Românească). Limpezirea gravitatională a musturilor timp de 24 ore, urmată de fermentatia alcoolică la 15 grade C timp de 15 zile, a dus la obtinerea aromelor tipice fiecărui soi".

Costă aproximativ 30 lei în magazinele specializate si probabil dublu în restaurante

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DanielleBarnes32 28 Sep, 2010 10:19 Specialists tell that personal loans aid people to live their own way, just because they can feel free to buy needed goods. Furthermore, banks present car loan for different classes of people.