Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cafelele lumii savurate acasa

ro

30 Nov, 2010 14:54 2875 Marime text
cafea.jpg Bine ati venit la Dolce Nera. Haideti sa stam putin de vorba ...la o cafea. Va avertizam din start ca nu va fi o discutie oarecare. Nu ne propunem sa va ducem cu vorba, ci sa va ducem cat mai departe (cel putin cu gandul) si cat mai aproape de lumea noastra. Pentru ca Dolce Nera nu este un loc anume ci oriunde in lume unde se afla cafeaua pe gustul tau. Sherif Abdalla, creatorul Dolce Nera si un barista* de exceptie, va fi si ghidul vostru in aceasta calatorie a gusturilor. Speram sa va faca placere compania noastra.

Totul a inceput de la un bob... Sherif este african de origine, dar pasiunea lui pentru cafea l-a purtat prin toate colturile lumii pentru a descoperi soiurile cele mai aromate sau gusturile cele mai originale ale acesteia. Maestrul percepe lumea in nuntele si aromele fiecarei culturi de cafea indragite de el si considera ca lumea trebuie educata pentru a sti sa o savureze cu adevarat. El isi petrece timpul explorand noi combinatii sau aprofundandu-si cunostintele despre soiurile clasice pe care restul lumii le considera deja cunoscute. "Cafeaua este o lume fascinanta", crede el, "plina de mister si farmec, care nu se dezvaluie din prima oricui."

Bobula prins radacini... Din dorinta de a impartasi cu restul lumii pasiunea sa aparte pentru cultura si gustul unic al cafelei, Sherif a infiintat compania Gourmet Coffee alaturi de care a adunat 15 ani de experienta si numerosi clienti pe piata nationala si internationala, atat in sectorul privat cat si in cel public. Compania noastra are drept scop producerea si distributia cafelei de specialitate precum si prestarea de servicii in segmentul Bar de cafea, pe care Sherif le doreste impecabile. Dolce Nera este un brand de succes creat de compania noastra, sortimentele reunite sub acest brand fiind favoritele expertului nostru - barista, dar si cele desemnate de voi drept cele mai populare. ...si crescut... Un adevarat impatimit al cafelei stie ca obtinerea unei cafele de calitate este un proces foarte delicat. De aceea noi, toti cei de la Gourmet Coffee, impartasim viziunea lui Sherif si consideram ca procesul de cultivare, recoltare si pregatire al cafelei trebuie sa fie tratat ca o stiinta exacta, iar prepararea acesteia ca o arta. In acest scop ne propunem sa urmarim si sa asistam procesul de la inceput pana la capat: de la alegerea celor mai bune locuri de origine, importul si tratarea boabelor de cafea pana la oferirea de solutii firmelor care administreaza baruri, restaurante si societatilor care detin aparate automate pentru cafea (vending machines). In momentul de fata oferim consultanta si produse urmatoarelor societati: Spring Time fast food restaurants; Delicateria ( M. Eminescu, Feeria, Dorobanti); K.F.C; Hotel Tulip in; Cafenea Ego Mio (Auchan); Cafenea Lemon Food (Piata Victoriei); Hotel Phoenicia etc.

Crearea amestecurilor deosebite de cafea este domeniul in care excelam. Ca barista si trainer autorizat din partea S.C.A.E. (ASOCIATIA DE SPECIALITATE A CAFELEI DIN EUROPA situata in Anglia), Sherif detine cunostinte bogate in amestecarea sortimentelor, prajirea si macinarea cafelei, precum si preparerea acesteia conform standardelor de calitate impuse de tehnologia italiana. Astfel, comandand de pe siteul Dolce Nera aveti garantia ca fiecare sortiment de cafea prezentat aici este un preparat de calitate, pregatit din grija si experienta unui adevarat cunoscator. Puteti opta pentru o cafea din cele prezente pe site sau puteti comanda un amestec special sub indrumarea maestrului nostru specialist.Nu ne mai ramane decat sa va dorim degustare placuta in lumea Dolce Nera!Asteptam impresii din calatorie!

*Termenul barista desemneaza o persoana care a acumulat un nivel ridicat de experienta in prepararea si servirea bauturilor pe baza de cafea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii