Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța Noaptea Muzeelor la Tomis

ro

04 Jun, 2021 11:52 2450 Marime text
  • Personalul muzeal și cei de la Asociația Culturală Tomis și Asociația Historia Renascita, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre statui unicat în lume, obiecte utilizate de antici în viața de zi cu zi, scuturi medievale, uniforme școlare din perioada comunistă și mii de alte bunuri culturale.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită publicul larg să viziteze expoziția de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care au locuit pe malul dobrogean al Mării Negre.

Personalul muzeal și cei de la Asociația Culturală Tomis și Asociația Historia Renascita, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre statui unicat în lume, obiecte utilizate de antici în viața de zi cu zi, scuturi medievale, uniforme școlare din perioada comunistă și mii de alte bunuri culturale.

Expoziția „De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului” va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului.

Vizitatorii interesați să cunoască în detaliu monumentele județului sunt invitați să vizioneze prezentări, reconstituiri ale acestora și reportaje interesante ce vor fi puse la dispoziție în sala Media. Deoarece dragostea pentru istorie se cultivă de la vârste fragede, la intrare, copiii vor fi întâmpinați cu surprize. De asemenea, le va fi dedicată o expoziție ce surprinde universul copilăriei în antichitate., transmite Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța.

La muzeu este relaxant și distractiv!

Parteneri și sponsori ai evenimentului: Asociația Culturală Tomis, Asociația Historia Renascita , Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității Ovidius, Constanța, Societatea de Științe Istorice din România, Filiala Constanța, Asociația Dobrogea Străbună.

Accesul este gratuit, iar intervalul orar este 17. 00-23.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Pe 12 iunie, Noaptea Muzeelor înconjoară România.

Cea de a 17-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel naţional, şi propune publicului expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar şi unele activări în mediul online.

Activităţile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii