Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Transportul în comun, un infern

ro

14 Mar, 2014 18:01 2366 Marime text
Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța nu traversează cea mai bună perioadă, iar asta se vede din plin. Călătorii au o serie de nemulțumiri legate de modul în care se circulă cu transportul în comun din Constanța.
 
Chiar dacă RATC Constanța i-a îndemnat pe călători în această perioadă să depună sesizări în legătură cu ceea ce ar trebui îmbunătățit în cadrul Regiei, la problemele acuzate de călători pare să nu se găsească încă o rezolvare.
 
“Cu 40 circul și vine foarte rar. Seara, în special, stai de îți vine rău. Deci, ca să plec de la 22.00 de la serviciu, ajung acasă la ora 23.00 cu două mașini. Nu este posibil așa ceva”, a spus o constănțeancă.
 
“În maxi taxi e înghesuială. E full aproape. Mai mult cred că circulă lumea cu maxi taxi decât cu RATC-ul”, a declarat un tânăr.
 
Ce-i drept, doar anumite rute ale autobuzelor RATC le dau bătăi de cap constănțenilor. Totuși aceștia sunt total nemultumiți de modul în care se circulă odată cu lăsarea serii. Pe de altă parte, șoferii Regiei se apără spunând că au de respectat un anumit grafic, iar noaptea rămân doar 3 sau maxim 4 autobuze pentru fiecare rută. Problemele sesizate de constănțeni nu se referă doar la autobuzele RATC. Microbuzele care circulă în municipiul Constanța reprezintă un alt capitol dintr-un lung șir de nemulțumiri. Călătorii spun că sunt nevoiți să circule în condiții improprii, iar șoferii microbuzelor îi tratează pe aceștia ca pe niște saci de cartofi. Pentru doar câțiva lei în plus, conducătorii de microbuze îi inghesuie pe călători până la refuz, asta deși legislația rutieră interzice acest lucru. Mai mult decât atât, șoferii microbuzelor vorbesc nestingheriți la telefonul mobil, iar în tot acest timp viața călătorilor este pusă în pericol. Iată ce subiecte “interesante” de discuție au aceștia la telefon.
 
“Ce, mă… Bine că nu m-am ridicat în picioare să mă vezi… Ce eram eu slăbănog, da, acum… m-am uscat de tot! Da, păi la cât stres şi nervi îmi faci aici….”
 
Toate acestea fac parte din rutina zilnică a transportului în comun constănțean și din păcate nu de puțin timp. Totuși conducerea RATC a decis introducerea internetului gratuit în toate autobuzele, începând cu 25 martie. Astfel, călătorii constănțeni vor avea parte de o “răsplată” pentru perioada de așteptare a autobuzelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii