Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Sindicaliştii RATC au pichetat sediul Prefecturii Constanţa

ro

05 Sep, 2013 16:24 2330 Marime text
Sindicaliştii de la regiile de transport solicită modificarea legii 5, care prevede că nu sunt posibile creşteri salariale în unităţile care înregistrează pierderi și acordă subvenţii şi gratuităţi anumitor categorii sociale.
“Această lege pentru noi este discriminatorie pentru că nu ne permite să negociem niciun procent la salariu. De doi ani și șase luni de zile nu am mai primit nicio majorare salarială.” a declarat Temur Ibraim, vicepreședinte Federația TRANSLOC.

RATC acordă subvenţii pensionarilor constănţeni, persoanelor cu dizabilități și are de recuperat de la Casa de Pensii aproximativ 17 milioane de lei, bani provenind din gratuitățile acordate refugiaților. În acest context, RATC merge în pierdere de mai bine de trei ani de zile.
„Facem demersurile necesare, un memoriu către domnul prefect, ca el să anunțe mai departe, la Guvern, poate se poate modifica ceva sau să fim încadrați într-o lege specială.” a adăugat Temur Ibraim, vicepreședinte Federația TRANSLOC.
Salariul mediu net la RATC este de aproximativ 1.200 de lei. Sindicaliștii spun că vor organiza un miting de amploare la București, în fața Guvernului dacă nu vor primi niciun semnal pozitiv până pe 20 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii