Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Comunicat de presă - 06.02.2023

ro

06 Feb, 2023 15:45 528 Marime text
   Nr.4 din 06 februarie 2023                                                                                                                  
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, intervențiile în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 50 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (03-05.02.2023).
La nivel județean, 43 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
În data de 03 februarie, în jurul orei 16.30, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Cocora. Au ars tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, obiecte de mobilier și articole vestimentare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzit.Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD aflat la locul evenimentului a acordat primul ajutor medical unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 51 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital.
       Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire:
•        se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
•        depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
•        în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
•        cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
 
Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit în data de 03 februarie, în jurul orei 18:40, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare la un accident rutier, produs pe DN2, în localitatea Ciocârlia, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni.Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
Tot în data de 03 februarie, în jurul orei 18:40, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Fetești, în care a fost implicat un autoturism, în care se aflau 3 persoane. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier, o victimă a fost transportată la Spitalul Municipal Fetești. Celelalte două persoane implicate au fost monitorizate de echipajul SMURD aflat la locul intervenției, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
În data de 05 februarie, două echipaje de la Stația de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în care se aflau 3 persoane, în comuna Platonești, sat Lăcusteni. În urma evenimentului rutier au rezultat 3 victime, printre care doi minori. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, cele trei persoane implicate au fost transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei.Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                       
 
 
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
 
   
    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii