Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Măsuri de protecție a populației, pentru prevenirea riscului de înec!

ro

30 Jun, 2023 10:20 732 Marime text
    Nr.26 din 30 iunie 2023
 
          
         
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Măsuri de protecție a populației, pentru prevenirea riscului de înec!
Având în vedere temperaturile ridicate din perioada următoare, este cunoscut faptul că, tot mai mulţi cetăţeni vor prefera să petreacă timpul liber în natură, desfășurând mai multe activități recreative, printre care și scăldatul în piscine, ape curgătoare sau lacuri, fapt ce uneori poate conduce la adevărate tragedii, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a riscului de înec.
          Înecul este o variantă a asfixiei, cauzată de umplerea căilor respiratorii cu apă sau alt lichid. Pentru acordarea primului ajutor, salvatorul are la dispoziţie cel mult 4-5 minute. În acest timp, victima trebuie scoasă din apă, trebuie eliberate căile respiratorii şi începută respiraţia artificială.
Pentru prevenirea riscului de înec, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Barbu Catargiu’’ al județului  Ialomița recomandă:
 
*  scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;
*  nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
*   nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare ori după ce ați consumat alcool;
* dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat;
*  se vor respecta recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;
*  le recomandam părinţilor să-şi supravegheze atent copii şi să nu-i lase niciodată singuri în apa;
*  este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafeţe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să le semnaleze prin instalarea unor panouri de avertizare.
 
 
      Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență,, Barbu Catargiu” al județului Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune  în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
                                                        
                                                                 
                                                       
                           Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii