Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Bilanțul misiunilor gestionate de pompierii ialomițeni în minivacanța de Revelion

ro

03 Jan, 2024 16:01 475 Marime text
     Nr.01 din 03 ianuarie 2024    
 
                                                                                                  
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Bilanțul misiunilor gestionate de pompierii ialomițeni în minivacanța de Revelion
     
      În perioada 29 decembrie 2023-02 ianuarie 2024, pompierii ialomițeni au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.
      În această minivacanță, la nivel județean, s-au înregistrat 98 de intervenții dintre care:
  • 88 de misiuni de acordare  prim ajutor calificat SMURD;
  • 4 incendii;
  • 2 accidente rutiere, în urma cărora patru victime, conștiente și cooperante au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior două dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.
       De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării spectacolelor organizate sub egida ,,Crăciunul din Slobozia” și ,,La mulți ani!”, precum şi a focului de artificii, în centrul municipiului Slobozia.
    Pe lângă misiunile derulate în plan operativ, o atenţie sporită a fost acordată prevenirii evenimentelor care puteau fi generate de nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
     Inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la unitățile din județ, care au organizat mese festive la trecerea dintre ani.
       Neregulile identificate în teren au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2.500 lei, precum şi 2 avertismente.
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
       Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregătit.ro.
     Pompierii ialomițeni vă doresc să vă bucurați de o săptămână liniștită, fără evenimente nedorite, care vă pot pune viața și bunurile în pericol.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii