Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Dragomir a participat la sărbătoarea comunităţii din Esechioi

ro

23 May, 2013 00:00 3730 Marime text
Oamenii din satul Esechioi, comuna Ostrov, au prăznuit marţi hramul Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, dar au sărbătorit şi ziua localităţii.
Spre deosebire de alţi ani, de această dată, după slujba de la biserică, a avut loc şi agapa frăţească închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, dar şi o serbare câmpenească de la care nu au lipsit micii, berea şi, în primul rând, buna dispoziţie. Activităţile zilei s-au încheiat după ora 20.00. Localnicii au fost bucuroşi să-i aibă în mijlocul lor pe primarul Niculae Dragomir, precum şi pe foşti locuitori ai comunei.
„Oamenii au rămas plăcut impresionaţi. Nu s-a mai organizat demult o astfel de acţiune. În acest an, localnicii au ajutat cu ce au putut, dar au avut alături de ei şi câţiva sponsori, printre ei chiar foşti locuitori ai comunei, care acum trăiesc în Călăraşi şi în Constanţa”, a declarat primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir.
Şeful autorităţii locale a precizat că Biserica din Esechioi, al cărui hram a fost sărbătorit marţi de Sfinţii Constantin şi Elena, este una dintre cele mai reprezentative unităţi de cult din comună. „Construită în jurul anului 1900, are o arhitectură deosebită”, a apreciat primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir. Şeful autorităţii locale a precizat că lăcaşul de cult a intrat în lucrări de reabilitare. În momentul de faţă, a fost reparată turla şi acoperişul turlei, fiind montate, de asemenea, alte geamuri.
Primarul a menţionat că nu este singurul lăcaş de cult din comună aflat în renovare. Mai precis, se lucrează şi la bisericile din Galiţa şi Bugeac. „La Biserica din Galiţa ne dorim să realizăm pictura anul acesta. Biserica este nou construită. Şi la Bugeac, biserica veche a fost demolată, iar de un an şi jumătate lucrăm la construirea uneia noi”, a precizat, ieri, primarul Niculae Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii