Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Saraiu sprijină performanţa, iniţiativa şi recunoaşte valorile Stadion nou pentru tinerii comunei şi piaţă de desfacere pentru agricultori

ro

15 May, 2014 00:00 2905 Marime text
Primăria comunei Saraiu sprijină valorile, tinereţea şi determinarea. Poate că cel mai grăitor exemplu de determinare este însuşi primarul localităţii, Dorinela Irimia, care a avut de înfruntat multe greutăţi pentru a aduce comuna la stadiul în care se găseşte astăzi: o localitate înfloritoare, curată şi modernă, un adevărat sat european. Activităţile sportive sunt printre proiectele cărora liderul autorităţii publice locale de la Saraiu le acordă o importanţă deosebită. Astfel, în urma preselecţiei proiectului naţional „Ţară, ţară, vrem campioane!“, care a debutat, sâmbătă, la Constanţa, comuna se poate mândri că a crescut două posibile viitoare performere ale gimnasticii româneşti. „Două fetiţe din comuna noastră au fost selectate de către antrenorii de legendă ai sportului românesc - Mariana Bitang şi Octavian Belu - pentru a merge la lotul de gimnastică. De altfel, noi ne mândrim cu fiecare copil care reuşeşte să facă performanţă în orice domeniu, iar pe toţi îi ajutăm cum putem“, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. Însă nu doar gimnastica este sportul pe care administraţia publică de la Saraiu îl promovează. Şi pentru amatorii de fotbal se derulează un proiect foarte important, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL). „Am depus recent trei proiecte importante pe GAL. Unul dintre ele vizează construirea unei baze sportive moderne, a unui stadion prevăzut cu nocturnă, vestiare şi tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea în condiţii favorabile a evenimentelor ce se vor disputa acolo. Astfel, echipa de fotbal nou-înfiinţată, Phoenix Saraiu, va avea ocazia să-şi primească echipele adversare pe propriul teren. Facem tot posibilul ca, până la jumătatea lunii octombrie, stadionul să fie deja finalizat“, a precizat primarul Dorinela Irimia.

Chiar dacă natura este darnică cu fermierii din sate, de cele mai multe ori ei ajung să „dea pe mere ce iau pe pere“. Producătorii din sat cheltuiesc destul de mult pentru a-şi expune produsele în pieţele din oraşe şi, de aceea, aleşii locali au găsit soluţia: construirea unor pieţe unde agricultorii locali să îţi expună produsele la ei acasă. „Deja piaţa din Saraiu reprezintă dovada succesului în această privinţă, astfel că şi în satul Dulgheru va începe în curând să se contureze o piaţă agroalimentară, dispusă pe mai bine de 300 de metri pătraţi, unde vor fi amenajate 20 de tarabe pentru  comercianţi şi producători locali“, a menţionat primarul Dorinela Irimia. Cel de-al treilea program prevede modernizarea drumurilor din localitate, valoarea investiţiei acestui proiect fiind de aproximativ 100.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii