Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria comunei Crucea, pregătită pentru schimbarea la faţă Proiect de sute de mii de euro, accesat de primarul Gheorghe Frigioi

ro

07 Aug, 2014 00:00 2798 Marime text


Primăria comunei Crucea va îmbrăca haine noi. Construcţia emblemă a comunei, aflată de 14 ani sub bagheta gospodarului-şef, Gheorghe Frigioi, va intra în scurt timp într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. „Suntem bucuroşi, am primit în urmă cu câteva zile, de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), o notificare privind cererea pentru finanţare pe care am depus-o. Ne-au dat o veste grozavă: proiectul ce prevede renovarea sediului Primăriei comunei Crucea, în valoare de 189.909 euro a fost declarat eligibil“, a declarat, cu entuziasm, primarul Gheorghe Frigioi. Potrivit liderului autorităţii publice locale, proiectul prevede reabilitarea în totalitate a clădirii şi a acoperişului. „Sediul va fi ulterior izolat termic, se va realiza şi o anvelopare a acoperişului, vor fi realizate grupuri sanitare noi, totul conform prevederilor în vigoare ale Uniunii Europene. De asemenea, anumite birouri vor fi recompartimentate, iar cabinetul primarului va fi extins. Ne pregătim să facem toate demersurile pentru a definitiva documentaţia pentru publicarea anunţului pe portalul achiziţiilor publice“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi. „Pentru că ne-a fost acceptat acest proiect, cu forţe proprii, prin finanţare de la bugetul local, am decis să extindem sediul Primăriei prin construirea unei noi săli de şedinţe“, a adăugat gospodarul-şef al comunei Crucea.

Grădiniţa, un vis neîmplinit al primarului dascăl

În altă ordine de idei, deşi este bucuros că proiectul pentru reabilitarea sediului Primăriei a fost declarat eligibil, primarul Gheorghe Frigioi, al cărui suflet a rămas în continuare alături de copii - căci vocaţia de dascăl nu se stinge odată cu intrarea în Primărie -, are o dezamăgire care nu îi dă pace. Un proiect foarte necesar, pentru care gospodarul-şef a bătut la porţile tuturor instituţiilor abilitate să rezolve situaţia, este construcţia unei instituţii de învăţământ preşcolar în localitatea Crucea. Aici ar urma să studieze în jur de 40 de copii, însă lucrările sunt blocate de câţiva ani. „Am un gol în suflet pentru ceea ce înseamnă proiectul grădiniţei, din cauză că tot ce înseamnă licitaţie, proiect tehnic, finanţare aparţine Ministerului Educaţiei, care însă pare că a blocat undeva planurile noastre. A fost emisă inclusiv autorizaţia de construcţie, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut. Acum lucrarea ar fi putut fi finalizată, însă nu am mai primit niciun răspuns de la ministerul de resort nici la adresele scrise, nici la telefoane“, a declarat cu dezamăgire primarul Gheorghe Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii