Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2 Mai se va construi un cămin cultural Coşmarul sătenilor se va încheia curând! Drumul Hagieni - Limanu, reabilitat

ro

20 Oct, 2016 00:00 3282 Marime text
În urma alegerilor din luna iunie a acestui an, comuna Limanu are un nou primar, pe social-democratul, Daniel Georgescu. Odată cu alegerea unei noi conduceri administrative, întreaga comună parcă a reînviat. Imediat după ce a preluat noile atribuţii, gospodarul-şef a şi trecut la treabă, prin realizarea unui „inventar” al tuturor problemelor cu care se confruntă una dintre cele mai mari comune aflate la malul mării.

În urma analizei echipei sale, a fost întocmită o listă de priorităţi, listă care prevede, printre celelalte obiective, reabilitarea şi asfaltarea drumului ce leagă satul Hagieni de localitatea Limanu. Din cauza distanţei de oraş, dar şi din cauza drumului pietruit şi plin de gropi, satul Hagieni s-a depopulat masiv în ultimii ani, tinerii alegând să plece către oraş în speranţa găsirii unui trai mai bun.
„Aici, în Hagieni, nu ai ce să faci. Pentru tot ce avem nevoie, trebuie să batem drumul până la Limanu sau chiar la Mangalia. Pentru că drumul nu este asfaltat, ne este foarte greu să ne deplasăm şi pierdem şi mult timp. Tot din cauza drumului, nici microbuzele nu au rută până în Hagieni, ele oprindu-se la Limanu. Trăim un chin zi de zi...”, a ţinut să precizeze unul dintre localnicii din Hagieni.

Pentru ca locuitorii din Hagieni, sat ce aduce mai mult a localitate abandonată decât populată, să scape de acest chin, administraţia a gândit un proiect pentru asfaltarea drumului comunal lung de 4,5 kilometri.

Un alt proiect aflat pe agenda primarului Daniel Georgescu priveşte renovarea şi modernizarea Căminului Cultural din localitatea 2 Mai. Cum în ultima lună a anului 2015, administraţia a obţinut fonduri europene în valoare de 496.000 de euro pentru renovarea, modernizarea şi dotarea clădirii care ar urma să găzduiască evenimente cu tematică culturală, lucrările trebuie să înceapă cât de curând. De altfel, pentru a-i înştiinţa pe locuitorii comunei că în 2 Mai urmează să fie construit un Centru Cultural, în faţa sediului Primăriei a fost afişată o pancartă care ilustrează cum va arăta viitoarea clădire, dar şi ce valoare are investiţia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii