Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost operat pe creier Colegii strâng bani pentru sprijinirea rugbystului Dan Botezatu

ro

19 Mar, 2015 00:00 6544 Marime text
Colegii rugbystului constănţean Dan Botezatu nu au rămas insensibili la situaţia medicală actuală a acestuia. Jucătorii participă, sâmbătă, la un turneu caritabil şi îi invită să facă donaţii pe toţi cei care au posibilitatea
 
Campion naţional cu juniorii Farului, în urmă cu 24 de ani, Dan Botezatu (acum, în vârstă de 39 de ani) a fost operat pe creier în data de 9 februarie a.c., după ce un examen RMN cerebral a pus în evidenţă o formaţiune tumorală de fosă posterioară cu efect compresiv asupra ventriculului IV. S-a intervenit neurochirurgical şi s-a practicat ablaţia în totalitate a formaţiunii tumorale, prin craniectomie suboccipitală bilaterală şi rezecţie arc posterior C1.
 
Sâmbătă, 21 martie, pe terenul CFR din Constanţa se va desfăşura „Cupa Prietenia“, un triunghiular de rugby la care participă echipele Rechinii Constanţa (old-boys), Arlechinii Bucureşti şi juniorii de la Tomitanii Constanţa. La finele întrecerii, participanţii vor strânge bani pentru sprijinirea lui Dan Botezatu, care, în ultimii ani, a jucat la veterani, la Rechinii. „Având în vedere că evoluăm la Cupa Prieteniei, după ce terminăm joaca, se va organiza o colectă (chetă) pentru colegul şi prietenul nostru Dan Botezatu, care are nevoie atât de susţinerea noastră morală, cât şi de micul ajutor material pe care îl poate da fiecare. Sănătate, Pitic!“, a fost mesajul lui Dragoş Olteanu, jucător la Rechinii Constanţa. Triunghiularul începe la ora 10.00 şi este preconizat să dureze două ore. De asemenea, au fost deschise două conturi în care se pot face donaţii: în lei - RO80INGB0000999903292621; în euro - RO08INGB0000999904905572 (ING Bank, beneficiar - Botezatu Mădălina). „Suntem alături de colegul nostru Dan Botezatu şi îl sprijinim. Oricine poate contribui cu bani este binevenit“, a spus şi Ionuţ Lungu, un al coleg de-al lui Dan Botezatu.

 Rechinii Constanţa: „Vă aşteptăm!”


 „Vă aşteptăm sâmbătă, 21 martie a.c., de la ora 10.00, la stadionul CFR, pentru a fi alături de coechipierul nostru Dan Botezatu (Pitic). Vă rugăm să veniţi în număr cât mai mare. Le mulţumim celor care au participat la întâlnirea de ieri (n.r. marţi). Pitic a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind internat în perioada 9-16 februarie a.c. Astăzi (n.r. ieri), este supus unei noi operaţii, în principal pentru curăţarea rănii. Familia sa are nevoie de ajutorul nostru! După competiţie, se va organiza o strângere de fonduri pentru Pitic şi pentru familia acestuia. Le mulţumim celor care s-au implicat până acum”, este mesajul postat ieri pe pagina de Facebook „Rechinii Ct”, în care este subliniat şi sprijinul acordat de Florin Olteanu. În poza de mai sus, a echipei Rechinilor, Dan Botezatu este al cincilea de la stânga la dreapta, în rândul de jos.

 Cornel Vasile - „Am numai cuvinte de laudă la adresa lui


Dan Botezatu este căsătorit şi are un copil. A evoluat mijlocaş la grămadă la juniorii Farului. La această echipă a fost antrenat de tehnicieni precum Nicuşor Dinu, Cornel Vasile, Dan Grigore şi Adrian Pllotschi. Din echipa campioană din 1991, au mai făcut parte, pe lângă Dan Botezatu şi Ionuţ Lungu, printre alţii, Edi Niţă, Eugen Anghel, Marian Bucur, Mihai Ciolacu, Mihai Tase, Ştefan Dedu, Adrian Miron, Costică Dragnea, Ionel Bucur, Cristian Humă sau George Stăneaţă. Dan Botezatu a fost convocat şi la lotul naţional de juniori. „Am numai cuvinte de laudă la adresa acestui băiat, atât în ce priveşte activitatea sa sportivă, cât şi în privinţa calităţilor umane. Are un caracter deosebit“, a arătat Cornel Vasile. „Un bun prieten de-al meu trece, din păcate, printr-o perioadă grea. Pitic, mult curaj, trebuie să fii tare! Multă sănătate!“, a transmis şi Eduard Niţă. „La fel şi din partea altor doi prieteni: Văru şi Ratonu!“, a fost mesajul lui Eugen Anghel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii