Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Vin primii refugiaţi în România. Mangalia e locul unde vor fi cazaţi

ro

25 Sep, 2015 07:57 2165 Marime text
Câteva sute de refugiaţi ar putea ajunge, în curând, în sudul litoralului românesc. Potrivit acestui scenariu, Garda de Coasta a mobilizat deja autorităţile din Mangalia să identifice locurile, unde ar putea fi amplasate corturile pentru primirea lor.
Solicitarea a stârnit nemulţumirea consilierilor locali, care susţin că, dacă ar rămâne la malul marii, migranţii ar putea alungă turiştii.
„Fiind staţiune turistică nu putem aşeza corturile de migranţi în Venus sau nu ştiu unde. Eu zic să găsească în altă parte loc că dacă vin nu mai pleacă”, a protestat un consilier. Altul a completat: "Să se ducă în comunele din jurul Mangaliei"
Consilierii locali din Mangalia au vehiculat ideea că pentru refugiaţi ar putea amplasa un cort chiar aici în parcarea dintre Venus şi Saturn. Au fost însă voci care spun că vorbim de o soluţie pe termen scurt pentru că este vorba de o zona turistică, plajă se află la câţiva metri distanţă de parcare. Nici locuitorii din Mangalia nu par încântaţi de situaţie.
"Cred că vor pleca repede înapoi pentru că nu au ce să facă aici".
"Nu sunt de acord cu venirea lor. Acest oraş este un oraş liniştit şi cred că ar fi o debandadă cu ei aici, este un oraş mult prea mic."
"Oraşul este fără un viitor deosebit. Din ce să trăiască aceşti oameni? Trebuie să muncească, să producă, îi va susţine comunitatea oraşului o perioada de timp, dar omului îi trebuie şi lui un ban de buzunar."
Şi totuşi poliţiştii de frontieră estimează că aproximativ 5 sute de migranţi ar putea să ajungă la malul marii.
"Trebuie să punem la dispoziţie o platforma betonată unde să fie şi toalete şi ar fi bine să avem şi duşuri încercăm să găsim soluţii sperăm că în zilele următoare să venim cu câteva propuneri", spune Radu Cristian, primar Mangalia.
Mangalia este un oraş cu 36 de mii de locuitori, de care aparţin toate staţiunile din sud, de la Olimp până la Saturn.
Problema refugiaţilor sirieni nu este o noutate pentru poliţiştii de frontieră din Constanţa. De-a lungul timpului, s-au confruntat cu mai multe cazuri de transfugi care au ajuns la noi fie pe mare, prin Turcia şi au debarcat pe plajă, fie au trecut ilegal fâşia de pământ care leagă România de Bulgaria.
 
În urmă cu un an, Constanţa s-a confruntat cu cel mai mare număr de migranţi ajunşi vreodată la malul marii. 130 de persoane, printre care şi 27 de copii, au ajuns la noi cu un pescador turcesc. Iar în februarie, anul acesta, 70 de migranţi sirieni şi irakieni au fost salvaţi de poliţiştii de Frontieră, în apropiere de Capul Tuzla. Toţi erau înghesuiţi tot într-un pescador sub pavilion turcesc, anunţă Pro Tv.

Citeste si M.A.I. VREA SPAŢII PENTRU REFUGIAŢI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii