Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Coca-Cola, sub focul criticilor după o hartă despre Crimeea

ro

06 Jan, 2016 07:21 2635 Marime text
 
Gigantul american de băuturi răcoritoare Coca-Cola a intrat sub focul unor critici puternice marţi în Rusia şi Ucraina după ce a difuzat o hartă a Rusiei ce nu includea iniţial, iar apoi a inclusiv Crimeea, peninsula ucraineană anexată în martie 2014 de Moscova, relatează AFP.   Grupul a publicat prima versiune a acestei hărţi, fără a include Crimeea, în mesajul său de Anul Nou pe reţeaua socială VK, cea mai populară din Rusia şi care depăşeşte Facebook, relatează stiripesurse.ro

Dar marţi, după numeroase critici în Rusia, Coca-Cola a modificat harta şi a adăugat peninsula, precum şi Insulele Kurile, revendicate de Japonia de la anexarea lor la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi de asemenea Kaliningrad, enclava rusă situată între Polonia şi Lituania. Coca-Cola şi-a cerut de asemenea scuze pe reţeaua VK. 

Dar după mânia de această dată a utilizatorilor de internet din Ucraina, dintre care unii au cerut boicotul mărcii, Coca-Cola pur şi simplu a şters harta din mesajul său de Anul Nou. 

"Dragi prieteni! Vă mulţumim pentru atenţia acordată. S-a decis eliminarea publicaţiei ce a provocat indignarea", a scris filiala ucraineană a grupului pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro 

Relaţiile dintre Kiev şi Moscova sunt la cel mai scăzut nivel de la revolta proeuropeană din piaţa Maidan în capitala Ucrainei, reprimată în sânge şi care a condus la destituirea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici în februarie 2014. 

Criza diplomatică dintre cele două ţări s-a agravat şi mai mult după anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014 şi conflictul armat din estul separatist prorus, care a făcut peste 9.000 de morţi de la izbucnirea sa în aprilie 2014, aminteşte France Presse citată de tiripesurse.ro.

Articol integral pe stiripesurse.ro
Sursa text+foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii