Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Ce scrie presa străină despre Elena Udrea, ultimul trofeu al DNA

ro

11 Feb, 2015 11:48 1848 Marime text

Politicieni, magistrati sau oameni de afaceri din România, temuti sau curtati, care s-au bucurat de influenta si averi considerabile se afla în prezent dupa gratii, fiind prinsi de o justitie eliberata de complexe, scrie Agenţia France-Presse, potrivit www.Stiripesurse.ro.

Ultimul ''trofeu'' al redutabilului parchet anticoruptie din România, DNA, este foarte mediatizata Elena Udrea, fosta candidata la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 si consilier apropiat al ex-presedintelui Traian Basescu (2004-2014).

'Blonda Udrea'' (41 de ani), considerata de catre media drept una dintre figurile politice cele mai influente din România, a fost retinuta în noaptea de marti spre miercuri, dupa o audiere maraton de peste 10 ore la sediul DNA, care a cerut arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Elena Udrea este acuzata de spalare de bani, trafic de influenta si coruptie în doua dosare, dintre care unul referitor la achizitionarea de licente Microsoft, o afacere tentaculara în care sunt implicati în total vreo zece fosti ministri, noteaza AFP.
Investigatiile DNA au prins viteza în ultimele saptamâni. Mai multi ministri, un judecator al Curtii Constitutionale si chiar sefa DIICOT Alina Bica au cazut în plasa justitiei, adauga sursa citata.
Anchetele în curs de desfasurare ''arata statul asa cum este: un sistem mafiot corupt, cu centre de putere, unde se vând si se traficheaza posturi de ministri sau de procurori, si cu responsabili care varsa o parte din comisioanele pe care le încaseaza partidului din care fac parte'', rezuma analistul politic Alina Mungiu-Pippidi.
 
De mai multi ani deja, reforma justitiei întreprinsa sub ochii vigilenti ai Bruxellesului a zdruncinat impunitatea de care pareau ca se bucura numerosi responsabili politici. Dubla condamnare pentru coruptie în 2012 a fostului premier Adrian Nastase a devenit deja un simbol, apreciaza AFP. Integral pe www.Stiripesurse.ro

Sursa text: www.Stiripesurse.ro


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii