Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argint la atletism pentru Răzvan Grecu! Tenismena Selma Cadâr joacă, astăzi, pentru două medalii la FOTE

ro

01 Aug, 2015 00:00 2841 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis Selma Cadâr, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, joacă astăzi pentru două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European, întrecere găzduită de capitala Georgiei (Tbilisi). 

La simplu, constănţeanca, a treia favorită, o va întâlni în meciul pentru medalia de bronz pe Daniela Vismane (Letonia), cap de serie numărul 2. În semifinale, Cadâr a pierdut la Lucie Kankova (Cehia, nr. 1), scor 3-6, 4-6. Tot astăzi, dublul cap de serie numărul 6 Selma Cadâr / Andreea Prisăcariu evoluează în ultimul act, pentru titlu, contra perechii Kaja Juvan / Nika Radisic (Slovenia), În semifinale, Cadâr şi Prisăcariu au trecut cu 6-4, 7-6 de cuplul elvețian Leonie Kueng / Simona Waltert. Adversarele din finală ale perechii române au dispus în cealaltă semifinală de favoritele 1 ale probei, rusoaicele Sofia Lansere și Taisia Pacikaleva, cu scorul de 6-2, 6-4.   

În întrecerea de tenis a băieţilor, Ştefan Paloşi, de la Tenis Club Idu Mamaia (antrenor, Damian Petcu), s-a oprit în sferturile de finală, atât la simplu, cât şi la dublu. În prima secţiune, a cedat cu 4-6, 6-7 în disputa cu Tibo Ignace Tom Colson (Belgia), iar la dublu, constănţeanul şi Cristian Andreescu au pierdut cu 5-7, 4-6 contra perechii poloneze formate din Tomasz Dudek şi Daniel Michalski, principalii favoriţi.

La atletism, Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) a ocupat locul zece în finala de la săritura în lungime, cu 5,45 m, performanţă stabilită din a treia încercare (şi ultima), precedentele două sărituri măsurând 5,14 m şi 5,12 m. Într-o finală (cea de la triplusalt masculin) a fost prezent, aseară, şi Răzvan Grecu (CSS1 - CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru), tânărul atlet concurând şi în calificările de la 4X100 m.

La triplusalt, Răzvan a realizat un rezultat  deosebit, cucerind medalia de argint, cu 15,03 m, care a devenit cea mai bună performanţă a sa de până acum din această probă. Săritura de argint a venit în ultima încercare dintre cele trei reuşite ale lui Grecu, prcedentele valabile fiind a doua (13,75 m) şi a patra (14,59 m). Campionul a sărit 15,24 m, iar medaliatul cu bronz 14,74 m. 

Sursa foto: Facebook (Selma Cadâr şi COSR)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii