Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Rugby-ul, valori pentru viaţă“ Copiii din Ghindăreşti, Medgidia şi Constanţa, pe primul loc la „Cupa Verii“ (galerie foto)

ro

22 Jun, 2016 00:00 2438 Marime text


ACS Rugby Team Constanţa (preşedinte, Florian Constantin) a organizat pe terenul de rugby „Mihai Naca“ din Constanţa etapa a doua a „Cupei Verii“ la mini-rugby, în cadrul proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă“, care se desfăşoară la categoriile de vârstă Under-10, Under-12 şi Under-14.
 
La acest eveniment (a patra acţiune din proiect) au participat în jur de 200 de copii (cinci echipe), cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, de la cele cinci centre de dezvoltare din judeţul Constanţa. La finalul competiţiei, copiii au primit diplome, răcoritoare şi dulciuri.
 
În întrecerea Under-10, s-a impus Şcoala Gimnazială din Ghindăreşti, urmată de selecţionata Cumpăna şi Constanţa (scor 15-10), Murfatlar şi Năvodari - Corbu - Săcele. La U-12, pe primul loc a fost o selecţionată formată din copii din Medgidia, urmată de Mangalia (scor 25-15) şi Năvodari - Corbu - Săcele. La U-14, câştig de cauză a avut selecţionata formată din copii din Constanţa (scor 20-15 în finala cu Mangalia), pe podium urmând Năvodari - Corbu - Săcele. Ca şi la precedentele acţiuni organizate în acest program, copiii au fost încântaţi de jocurile organizate. 

Selecţionata Cumpăna - Constanţa, câştigătoare la două categorii

La prima etapă a „Cupei Verii“, la U-10, câştigătoare a competiţiei a fost o selecţionată formată din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 10-5), urmată de cei din Ghindăreşti şi Năvodari - Corbu - Săcele. La U-12, s-a impus selecţionata formată din copii din Medgidia, urmată de Năvodari - Corbu - Săcele, scor 20-15, şi Mangalia. La U-14, pe primul loc s-a clasat selecţionata formată din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 35-20), urmată de Mangalia, Năvodari - Corbu - Săcele şi Ghindăreşti.

Obiectivele proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă“

„Cupa Verii“ reprezintă una dintre activităţile principale ale proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă“, ale cărui obiective sunt: creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a copiilor şi a elevilor, prin practicarea jocului de rugby; promovarea locală a rugby-ului în cadrul şcolilor, al familiilor şi al mass-media; crearea unei imagini pozitive pentru rugby, ca fiind un sport de fairplay, deşi promovează contactul fizic în joc; promovarea unor calităţi esenţiale ale acestei discipline sportive ca: tenacitate, angajament fizic şi spirit de organizare; selecţionarea şi pregătirea elevilor ce au calităţi deosebite pentru jocul de rugby privind accederea în loturile naţionale.

Răspândire în tot judeţul 

Responsabili cu alcătuirea selecţionatelor sunt Dumitru Barbu (la U-10), Adrian Tinca (la U-12) şi Nicolae Mocanu (la U-14). În afară de aceşti antrenori ai selecţionatelor, în judeţul Constanţa s-au constituit cinci zone în care selecţia şi pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, cate unul pentru fiecare regiune, respectiv Constanţa, Năvodari - Săcele - Corbu, Harşova - Ghindăreşti - Mihail Kogălniceanu, Medgidia şi Mangalia. Coordonatorii zonelor îşi selecţionează jucătorii din trei până la cinci unităţi şcolare aflate în arondarea lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii