Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:07 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, o nouă etapă a „Cupei Toamnei“ Selecţionata ACS Rugby Team Constanţa, victorie importantă la Bucureşti (galerie foto)

ro

22 Nov, 2016 00:00 2074 Marime text
ACS Rugby Team Constanţa a organizat etapa a şasea a Cupei Toamnei la mini-rugby, în cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă“, finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa. Runda s-a desfăşurat pe terenul sintetic din Complexul Sportiv FC Farul, participând în jur de 200 de copii cu vârsta cuprinsă între zece şi 14 ani, din Constanţa, Cumpăna, Mangalia, Năvodari, Săcele, Castelu, Ovidiu, Ghindăreşti şi Medgidia. 
 
La categoria de vârstă Under-10, competiţia a fost câştigată de echipa din Ghindăreşti, scor 25-15 în finală cu echipa din Constanţa. Locul trei i-a revenit selecţionatei din Castelu. La U-12, s-a impus formaţia din Mangalia, care a dispus cu 15-5 în ultimul act de echipa din Castelu. Podiumul a fost completat de reprezentanta oraşului Murfatlar. Selecţionata ACS Rugby Team Constanţa (antrenor, Nicolae Mocanu) a câştigat cu 7-5 meciul susţinut la Bucureşti, cu echipa RC Braşov, liderul de până acum la Under-14, din cadrul Trofeului AMRB. La final, toţi copiii prezenţi la competiţie au primit răcoritoare şi dulciuri.

Obiectivele proiectului „Rugby, valori pentru viaţă”

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ se desfăşoară în perioada mai-decembrie şi are ca scop alcătuirea selecţionatelor U-10, U-12 şi U-14, dar şi a echipelor de club din judeţul Constanţa. Responsabili cu alcătuirea selecţionatelor sunt Dumitru Barbu (la U-10), Cosmin Glodeanu (la U-12) şi Nicolae Mocanu (la U-14). Obiectivele proiectului sunt următoarele: creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a copiilor, a elevilor, prin practicarea jocului de rugby, promovarea locală a rugby-ului în cadrul şcolilor, al familiilor şi al mass-media, crearea unei imagini pozitive pentru rugby ca fiind un sport de fairplay, deşi promovează contactul fizic în joc, promovarea unor calităţi esenţiale ale acestei discipline sportive ca - tenacitate, angajament fizic şi spirit de organizare, selecţionarea şi pregătirea elevilor cu calităţi deosebite pentru jocul de rugby în vederea accederii în loturile naţionale.

Sursa foto: ACS Rugby Team

Ti-a placut articolul?

Comentarii