Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 30 ianuarie a fost programată Adunarea Generală Fotbaliştii Florin Pătraşcu şi Alexandru Vieru vin la FC Farul

ro

26 Jan, 2015 00:00 3683 Marime text
Astăzi, fotbaliştii Farului pun capăt vacanţei. Iniţial, „marinarii“ trebuiau să înceapă pregătirea la 12 ianuarie, dar probleme organizatorice au modificat această dată pe 19 ianuarie. Jucătorii nu s-au adunat însă nici la al doilea termen, oficialii clubului mai amânând cu o săptămână reunirea. De astăzi, de la ora 14.00, fotbaliştii vor începe să vină, iar mâine, la ora 10.00, a fost programat primul antrenament. Ieri, preşedintele Farului, Auraş Braşoveanu, a anunţat că la reunire vor fi trei fotbalişti noi şi că se poartă negocieri şi cu alţii.   
 
Anul 2015 aduce schimbări la FC Farul, atât în ce priveşte echipa, cât şi structura organizatorică. Clasată, dezamăgitor, pe locul 10 (din 12 echipe) după cele 16 partide disputate în Liga a II-a în 2014, cu doar două victorii, echipa „marinarilor“ se află la numai două puncte de ultima poziţie (cu -12 la adevăr), departe de obiectivul fixat în sezonul regulat, prinderea play-off-ului (adică situarea în primele şase echipe). Între poziţia a şasea şi a zecea, e o distanţă de nouă puncte. 

Farul va demara pregătirile fără mai mulţi dintre jucătorii care s-au aflat în lot anul trecut. Încă de la finele lui noiembrie 2014, Cristian Bardu a decis să se despartă de club (ajungând la FC Olt). De asemenea, în această iarnă, golgheterul din tur, Marco Enciu, şi-a exprimat şi el intenţia de a pleca, noua sa echipă fiind Şoimii Pâncota. Bogdan Straton s-a dus la FCM Dorohoi, iar printre jucătorii care nu vor mai figura în lot se numără Marian Miulescu, Dănuţ Ivănică, Bogdan Dumitru sau Constantin Arotăriţei.
Florin Pătraşcu a jucat la Farul şi în Liga 1
 
În 2015, şefii clubului vor să dea credit mai multor tineri. De asemenea, antrenamentele vor demara cu cel puţin trei jucători noi din afara clubului (doi dintre aceştia fiind Florin Pătraşcu şi Alexandru Vieru, ambii ultima dată la Săgeata Năvodari), iar discuţii sunt şi cu alţii. În vârstă de 28 de ani, Pătraşcu joacă fundaş central sau mijlocaş defensiv şi a mai fost la Farul, chiar şi în Liga 1. A purtat culorile alb-albastre trei sezoane, între 2007 şi 2009 şi în ediţia 2009/2010. Celelalte echipe la care a evoluat au fost Delta Tulcea, Astra (în două rânduri), CSMS Iaşi, CS Turnu Severin, CS Mioveni, CS U Craiova şi Săgeata. „Am discutat cu oficialii Farului. Încă nu am semnat, dar ne-am înţeles. Am vrut să revin la Constanţa şi să facem treabă“, a declarat Pătraşcu. Născut la Valu lui Traian, Alexandru Vieru are 20 de ani şi joacă mijlocaş la închidere. Alexandru a mai evoluat la juniorii Academiei „Hagi“, la ai Oţelului Galaţi şi la ai Săgeţii, la această din urmă echipă fiind promovat la seniori. Jucătorii încep pregătirea de mâine întrucât, astăzi, antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina se află la Bucureşti, la o consfătuire a antrenorilor, la care prezenţa e obligatorie.  

 Cinci puncte pe ordinea de zi a Adunării Generale

 În ceea ce priveşte schimbările organizatorice de la FC Farul, preşedintele Consiliului Director, Giani Nedelcu, a convocat Adunarea Generală Ordinară a membrilor fondatori ai CS FC Farul, în conformitate cu prevederile Statutului Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa (capitolul V - Adunarea Generală, articolul 13). Adunarea va avea loc la sediul clubului (strada Primăverii nr. 2), vineri, 30 ianuarie, de la ora 12.00.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale figurează următoarele puncte: 1. Revocarea calităţii de membru fondator a CS FC Farul Constanţa, în conformitate cu prevederile articolului 9, coroborat cu articolul 16 din Statut; 2. Actualizarea şi modificarea Statutului CS FC Farul Constanţa, în conformitate cu prevederile articolului 16, litera j, din Statut, coroborate cu prevederile articolului 33 din OG 26/2000 cu privire la Asociaţii şi Fundaţii; 3. Actualizarea şi modificarea Actului Constitutiv al CS FC Farul Constanţa, în conformitate cu prevederile articolului 33 din OG 26/2000 cu privire la Asociaţii şi Fundaţii; 4. Dobândirea calităţii de membru asociat de către persoanele juridice şi/sau fizice care şi-au exprimat voinţa în scris de a deveni membru asociat al CS FC Farul Constanţa, conform cu prevederile articolului 6, litera a, coroborate cu prevederile articolului 16, litera g, din Statutul CS FC Farul Constanţa; 5. Diverse. În ultima perioadă, s-a vorbit de implicarea la club a Consiliului Judeţean Constanţa.  
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • varu 25 Jan, 2015 22:57 Dati.le banii si dupa sa vb de obiective.