Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiune de curăţare a lotului FC Farul „Vrem să arătăm că cei care ne-au înjurat au greşit”

ro

08 Mar, 2013 00:00 2050 Marime text
Alin Artimon, antrenorul principal al FC Farul, a declarat că, în perioada de pauză competiţională, la club s-a lucrat şi în direcţia curăţirii lotului, care, „în unele părţi, era stufos şi ineficient”. „Am adus nouă jucători noi, şi sper ca, în etapa întâi, să se vadă cât mai puţin lipsa de omogenitate. Acum, media de vârstă a lotului e de aproximativ 22 de ani, băieţii sunt tineri şi au calitate. Ne trebuie însă rezultate, pentru că pe cuvânt nu ne crede nimeni că am muncit bine la antrenamente. Sunt mulţumit că marea majoritate a jucătorilor au dus cap-coadă pregătirea. De asemenea, mă declar satisfăcut în mare parte şi de componenţa lotului. Faţă de sezonul trecut, am adus echilibru. Avem un grup de 14-15 jucători de câmp care pot duce greul returului şi care au posibilităţi de progres. Pentru a creşte, au nevoie de un start bun de campionat şi de sprijin din toate părţile”, a arătat Artimon.
Obiectivul din retur al Farului e ca echipa să aibă rezultate, prin care să obţină matematic evitarea retrogradării, iar, în acelaşi timp, jucătorii să urce valoric şi să fie puse bazele unei echipe puternice pentru sezonul viitor, „chiar dacă eu nu voi mai fi la Farul”, după cum a spus Artimon. „Vrem să arătăm că cei care ne-au înjurat au greşit. Acum nu mai avem scuza pregătirii în valuri şi nici pe cea a unui lot dezechilibrat pe posturi. Eu sunt mulţumit de paşii parcurşi. Nu m-au interesat rezultatele din meciurile amicale. Am pus accent pe pregătire. Şi am lucrat tare inclusiv înainte şi după disputele cu adversari puternici, de primă ligă. Cei care conduc clubul ştiau de la început că există posibilitatea unor rezultate slabe, pentru că am pus accent pe altceva. Nu am acceptat jucători de 30-32 de ani, care s-au autopropus pe aici, de a căror achiziţionare şi de al căror nume ar fi fost mulţumită toată lume. Am preferat să aducem fotbalişti de 19 - 20 de ani, care să asigure un viitor Farului”, a mai spus Alin Artimon.

Lotul care începe returul

FC Farul începe returul Ligii a 2-a cu un lot de 22 de jucători, format din: George Curcă (32 de ani), Vlad Neagu (23 de ani) - portari; Robert Băjan (18 ani), Alexandru Birău (19 ani), Ionel Ţabără (23 de ani), Nicolae Buzea (25 de ani), Ionuţ Popescu (23 de ani), Constantin Bumbac (28 de ani), Dudu Drugă (24 de ani), Costel Niţescu (23 de ani) - fundaşi; Robert Săceanu (29 de ani), Petruţ Stavian (19 ani), Sergiu Popescu (29 de ani), Berti Nicola (20 de ani), George Călinţaru (24 de ani), Ferdi Ghenciu (17 ani), Petre Ivanovici (23 de ani) - mijlocaşi; Sorin Chiţu (33 de ani), Ovidiu Stoianof (28 de ani), Constantin Coteanu (20 de ani), Robert Pâslaru (19 ani), Rudi Bugă (19 ani) - atacanţi. Alţi trei jucători, Fuchs, Mucsi şi Constantinescu, încă nu au fost legitimaţi. Antrenorul Alin Artimon a declarat că, zilele acestea, Farul încearcă achiziţionarea a încă doi jucători, iar până în vară mai vrea să aducă doi la Constanţa.

„Oooof, m-am întors acasă!”

Antrenorul de portar al FC Farul, Ion Răuţă, este trist. Atunci când a fost întrebat cum vede situaţia actuală a clubului, şi-a început răspunsul cu un mare oftat. „M-am întors acasă”, a spus Răuţă, moment în care Alin Artimon a glumit amar: „Vă mai trebuie răspuns?”. „Am lucrat 17 ani la Farul. În ultimii patru am fost plecat. Eram în străinătate şi primeam informaţii că lucrurile nu sunt chiar OK, dar nu credeam că o să fie ce e astăzi. Am fost impresionat însă de modul în care lucrează grupul, chiar şi în aceste condiţii. Sunt conectaţi poate mai bine ca acum patru ani, când condiţiile erau incomparabile cu cele de astăzi. Este un grup foarte cuminte, interesat şi tânăr. Totuşi, nu e de ajuns că noi ne facem datoria. Performanţa nu se realizează numai cu echipa şi cu patronatul, ai nevoie de mai multe. Dacă nu se implică toată lumea, e greu”, a mai spus Răuţă, care a remarcat că, în poartă, unde apără George Curcă şi Vlad Neagu, Farul nu va avea probleme. „Gerge a venit mai târziu şi nepus la punct fizic pe deplin. Sper ca în maximum o lună să fie OK. Este însă un portar de mare experienţă. Lângă el e Vlad Neagu, pe care eu l-am promovat la echipa mare, la 15 ani. Are calităţi deosebite şi e de mare viitor pentru Farul. În plus, am văzut şi doi copii, pe care sper ca în curând să-i aducem la pregătirea primei formaţii”, a detaliat Ion Răuţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii