Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă evoluţie remarcabilă a FC Viitorul în Liga 1 Hagi - „Sunt foarte fericit, am făcut un meci extraordinar“ (galerie foto)

ro

30 Nov, 2015 00:00 1121 Marime text
FC Viitorul a realizat o nouă victorie la scor în Liga 1, cu joc deosebit şi goluri frumoase, învingând sâmbătă, la Ovidiu, CSU Craiova, cu scorul de 4-0 (Nicoliţă 11, Fl. Tănase 32, 76, Aganovici 68), în etapa a 19-a a campionatului.

FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Rîmniceanu - Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea - Aganovic, Filip, Achim (82 Ţâru) - Nicoliţă, Cernat (cpt.) (75 A. Chiţu), Fl. Tănase (83 I. Hagi). CSU Craiova (antrenor, Emil Săndoi) a folosit jucătorii: Bălgrădean - Dumitraş, Kay, Iliev, S. Achim - Mateiu (79 Madson), Zlatinski (82 Băluţă) - A. Ivan, Bawab, Bancu - Curelea (68 Măzărache). În minutul 74, Bawab a primit direct cartonaşul roşu, pentru un fault dur la Achim, din spate.

„Sunt foarte fericit. În seara aceasta, am făcut un meci extraordinar. Şi în precedentele două partide am jucat bine, dar am avut ghinion. Ne menţinem linia şi jocul nostru. Mă bucur că ne-am mulţumit iar suporterii, ceea ce este cel mai important. CSU Craiova e una dintre cele mai bune echipe de contraatac din Liga 1 (foarte iute şi tehnică) şi voia să câştige, având nevoie de puncte. Am ţinut-o însă tot timpul sub presiune şi nu i-am dat timp să gândească. Absenţa lui Mitrea din defensivă nu s-a cunoscut. Filip l-a marcat foarte bine pe Bawab. Când nu primeşti gol acasă şi înscrii de patru ori, n-ai că se zici. Îmi felicit jucătorii, dar rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că ne aşteaptă o săptămână importantă, cu două deplasări“, a declarat Hagi.
 
Graţie acestui succes, FC Viitorul a revenit pe locul doi în clasament, cu 36 de puncte. La meci a fost prezent şi Gică Popescu, aflat la prima sa apariţie publică de la eliberarea din închisoare. În etapa viitoare, FC Viitorul va întâlni în deplasare Concordia Chiajna, marţi, 1 decembrie, de la ora 18.00.

„Trebuie să-ţi dea de gândit, domnu Rednic!”

Între Hagi şi antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a izbucnit un război al declaraţiilor. După ce dinamovistul a pus rezultatele Viitorului şi pe seama arbitrajelor favorabile, „Regele“ i-a reamintit „Puriului“ că, în victoria cu 5-1 din Ştefan cel Mare, dar şi în alte meciuri, echipa sa a combinat bine. Rednic nu a rămas dator şi a spus, aluziv, că „am auzit că, de vreo trei ani, Hagi tot combină, se combină...”.

După partida cu CSU Craiova, managerul tehnic al Viitorului, a avut o replică pentru Rednic. „Porecla lui când era cu noi era Strâmbu. Săracu, e supărat că a luat cinci. E greu ca el să aibă onoare. A găsit scuza că am dat gol în ultimele minute. Păi ce, fotbalul nu se joacă 90 de minute? S-o juca vreo 70 sau 50... Dar până atunci au ajuns la poartă? I-am dominat la ei acasă, am avut 60% posesie. Ei s-au apărat, au stat în jumătatea lor. Când te domină un club aşa mic precum Viitorul, o echipă inventată de câţiva ani, trebuie să-ţi dea de gândit, domnu Rednic! Dar asta e, el e Strâmbu, ce să-i faci. Nu-i arăt cinci, în spaniolă se zice la manita. Rezultatul acela va rămâne, îl vom afişa la noi la Academie. Diferenţa dintre noi şi el ştiţi care e? El a adus nouă străini. Noi avem doi străini şi nouă români. Şi i-am bătut. Pe foaia de joc cu noi a avut 11 străini. Dacă ai Academie bună, bagă de acolo, domnu Rednic, ai curaj, nu mai aduce atâţia străini şu pune căpitan străin. Săracii, sunt supăraţi pe mine că le-am tot dat goluri ca jucător. Din toate unghiurile, şi de la bucătărie, şi pe culoarul de la vestiare. El tot timpul scotea mingea din poartă. Dacă aşa a fost soarta... Poate să o schimbe? El îmi pasa mie, nu eu lui. Am înţeles acum că e cel mai bun antrenor din România şi că merită la Naţională. Să dea Domnul, să aibă şi el şansa asta”, a spus Hagi.           

Sursa foto: Facebook (Academia Gheorghe Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii