Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci cu cinci goluri. Au revenit de la 0-1 FC Viitorul a învins iar campioana Astra Giurgiu şi a egalat FCSB la puncte (galerie foto)

ro

01 May, 2017 00:00 4254 Marime text
FC Viitorul a învins sâmbătă seară la Ovidiu campioana României, Astra Giurgiu, scor 3-2 (2-1), în etapa a opta a turneului play-off. Graţie acestui succes, echipa lui Gică Hagi, vice-lidera clasamentului, a egalat la puncte, 38, formaţia de pe primul loc, FCSB, care va juca însă în această rundă diseară, de la ora 20,30, pe terenul lui Dinamo. 
 
FC Viitorul a fost condusă cu 1-0, dar a reuşit să revină pe tabelă şi s-a impus cu 3-2, la un moment dat conducând cu 3-1. Au marcat Vl. Morar (40 - din penalty), Săpunaru (43 - autogol), Țucudean (77), respectiv D. Niculae (12) şi Geraldo (90). FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi) a jucat cu: Râmniceanu - Benzar, Țâru, Boli, Cr. Ganea - Vână, N. Roşu, Casap - Purece (59 A. Chițu), Țucudean (82 D. Dumitrescu), Vl. Morar (59 Fl. Coman). Astra Giurgiu (antrenor, Marius Șumudică) a folosit jucătorii: Iliev - Oros (23 Geraldo), Săpunaru, Fabricio - Al. Stan (82 Moise), Seto, Boubacar (62 D. Florea), Nicoară - Al. Ioniță II, D. Niculae, Budescu. A fost a doua victorie în turneul play-off a elevilor lui Gică Hagi contra Astrei. La finalul partidei, jucătorii s-au descătuşat în vestiar, unde au cântat şi au dansat, la momentele de bucurie luând parte şi Gică Hagi.

„E fericire mare“

„Regele“ a precizat că echipa sa a demonstrat tuturor că merită să fie în play-off. „Să câștigi de două ori în play-off contra campioanei e ceva extraordinar. Nu bucurăm foarte mult, am muncit pentru acest lucru. Echipa a crescut. Ne-am consolidat poziția fruntașă. Am arătat ca o echipă puternică, ce joacă un fotbal bun. Suntem buni. E fericire mare. E un an incredibil pentru FC Viitorul. De la meci la meci, căpătăm experiența de a juca genul acesta de meciuri, importante, cu presiune și tensiune. Am făcut o primă repriză extraordinară, apoi în partea secundă am scăzut puțin presiunea, pentru că unii jucători au scăzut și ei din punct de vedere fizic. Automat, când îi dai spațiu Astrei să gândească și să facă mai mult de trei - patru pase, te pune în dificultate. Îți aduce mingea în careu, are valoare“, a spus Hagi. În etapa următoare (penultima din turneul play-off), FC Viitorul va evolua, duminică, 7 mai, de la ora 21.15, pe terenul formației CSU Craiova.

„Sunt un pic deranjat de maniera de arbitraj“

Marius Șumudică a apreciat că echipa sa „a pierdut nemeritat“ disputa cu FC Viitorul. Principalul campioanei României a criticat și mai multe decizii de arbitraj. „Am demonstrat încă o dată că ne apărăm corect șansele, am jucat pe teren. Nu am făcut jocurile nimănui și nu o vom face nici în următoarele două etape. Am reuşit să revenim în joc. În repriza a doua, am dominat total și am avut o sumedenie de ocazii. Nu aveam voie să cedăm însă și să luăm astfel de goluri. Am pierdut nemeritat. Sunt mâhnit de tot ce s-a întâmplat și de deciziile de arbitraj. Gică Hagi era deranjat că s-au acordat cinci minute de prelungire cu FCSB, acum s-au dat doar trei, deși au fost șase schimbări și jucători întinși pe jos, accidentați. Cred că penalty-ul a fost acordat foarte ușor. Noi am avut unul clar ca lumina zilei la Stan. Lovitura de la golul doi este pur și simplu inventată. Este incredibil să nu-i dai galben portarului advers, la cât a tras de timp, să nu-l atenționezi nici măcar o dată. Împotriva noastră s-au dictat opt penalty-uri în play-off. Probabil că Astra a deranjat foarte mult anul trecut. În momentul da față, trebuie să ne mulțumim cu acest loc șase. Sunt un pic deranjat de maniera de arbitraj“, a declarat Marius Șumudică.

„Plec la peşte“

La conferința de presă, antrenorul Astrei a oferit și câteva răspunsuri în stilul caracteristic. „Lupta la titlu rămâne deschisă?“ - „Întrebați-l pe Hagi, ce mă întrebați pe mine, eu sunt pe locul șase“; „E favorită FCSB la titlu?“ - „Tu n-auzi că eu sunt pe locul șase! Ce să spun eu de FCSB? Mă interesează pe mine FCSB și lupta la titlu...“; „Vă gândiți la următorul meci, cu cei de la FCSB?“ - „Păi nu știu, tu te gândești la următoarea conferință de presă la care vei lua parte? Da, și eu mă gândesc la partida care vine“; „Ce veți face din vară?“ - „Eu? Plec la pește“.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Citeşte şi: 
 
FC Viitorul învinge pe Astra Giurgiu în turneul play-off al Ligii 1 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii