Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Dumitrache a cucerit Cupa României Halterofila Bianca Dumitrescu, recorduri personale la Campionatul Mondial (galerie foto)

ro

25 Apr, 2017 00:00 7859 Marime text
Halterofila constănţeană Bianca Dumitrescu, de la CS Farul (antrenor, Angheluş Beşleagă), a participat la Campionatul Mondial de juniori II, care s-a desfăşurat la Bangkok, în Thailanda. 
 
Întrecerea a fost şi de calificare pentru Jocurile Olimpice de tineret, care se vor desfăşura la anul, în Buenos Aires (Argentina), iar sportiva constănţeană a contribuit prin prestaţiile sale la calificarea a două sportive din România la întrecerea sud-americană (numărul maxim oferit unei ţări). Bianca Dumitrescu a ocupat locul 11 la smuls, 13 la aruncat şi 14 la total, realizând recorduri personale. La zece zile după Campionatul Mondial, halterofila a concurat, la Bascov, în calificările pentru faza finală a Campionatului Naţional de seniori, care va avea loc în toamnă. La Bascov, ocupantul locului întâi a fost recompensat, pe lângă calificare, şi cu trofeul Cupei României. Bianca Dumitrescu a evoluat la categoria 53 de kilograme şi a ocupat locul patru.

Dumitrache merge la Universiada de la Taipei

Angheluş Beşleagă a avut în concursul de la Bascov şi alţi elevi, toţi, alături de Bianca Dumitrescu, obţinând biletele pentru faza finală a Naţionalelor de seniori. Cel mai bun rezultat i-a aparţinut Marianei Dumitrache (CS Farul), care s-a clasat pe locul întâi (cucerind astfel Cupa), la categoria 75 kg. Dumitrache evoluează în mod normal la categoria 69 de kilograme, însă ea vine după o operaţie de apendicită, suferită la finele lunii ianuarie a acestui an, şi nu a mai efectuat scăderea în greutate. Luna viitoare, între 13 şi 19 mai, Mariana Dumitrache (care e ultimul an la tineret) va evolua în calificările pentru Campionatul Naţional al acestei categorii de vârstă şi la Cupa României, iar în luna august va participa, la categoria 69 de kilograme, la Universiada de la Taipei.

Iulia Mocanu, pe locul doi

La Bascov, Iulia Mocanu (LPS „Nicolae Rotaru“ - Farul) a ocupat locul doi la categoria +90 kilograme, iar Laura Mihai (cadetă, categ. +90 kg) şi Mariana Dumitraşcu (categ. 90 kg) s-au clasat pe poziţia a patra. Cătălin Roşu (LPS, categ. 105 kg) a fost al şaptelea, iar Ionuţ Arsu (LPS - Farul, categ. 62 kg) s-a situat pe locul nouă. Cu excepţia Marianei Dumitraşcu, ceilalţi băieţi şi celelalte fete sunt mai mici ca vârstă faţă de categoria seniori.
 
Sursa foto: Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii