Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Angheluș Beșleagă a urcat la ceruri „Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!”

ro

30 Nov, 2020 00:00 5167 Marime text
 
  • Antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă a murit la 43 de an, pierzând lupta cu Covid-19.
  • Tehnicianul era originar din satul costănțean Nisipari, acolo unde va avea loc și înmormântarea.
  • Regretatul antrenor era nepot al unui alt fiu al Nisipariului, istoricul, profesorul și omul politic Gheorghe Dumitrașcu (decedat acum trei ani).
 
 
Moartea prematură, la numai 43 de ani, a antrenorului de haltere Angheluș Beșleagă, tehnician dedicat, care a obținut rezultate remarcabile cu sportivii de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța și CS Farul Constanța, i-a șocat și pe toți cei apropiați, care nu pot crede că un bărbat atât de puternic, atât de bun și care trăia pentru sport nu mai este.  
 
De loc din satul constănțean Nisipari, Angheluș Beșleagă a căzut victimă Covid-19, iar înmormântarea fostului antrenor se va desfășura luni, 30 noiembrie. Angheluș este plâns de familie, de elevii săi, de colegii săi de la LPS și CS Farul, de antrenori de haltere și de alte sporturi, de prieteni și apropiați. „Din păcate, dragul meu frate și-a încheiat treaba în lumea halterelor! A lăsat în sufletele noastre un imens gol! Cu mare durere în suflet vă spun că va fi înmormântat luni, 30.11.2020, la ora 1130, în satul Nisipari”, a fost mesajul fratelui lui Angheluș Beșleagă.
 

Nepot al lui Gheorghe Dumitrașcu

 
Regretatul antrenor era nepot al unui alt fiu al Nisipariului, istoricul, profesorul și omul politic Gheorghe Dumitrașcu (decedat acum trei ani). Fiica lui Gheorghe Dumitrașcu, Lavinia, deplânge și ea decesul lui Angheluș. „Și oamenii puternici sunt răpuşi de Covid... Vărul meu, halterofilul şi antrenorul de succes Angheluş Beşleagă, a plecat! Doar 43 de ani... Va rămâne în amintire şi în sufletele noastre! Drum lin, Angheluş!”, a fost mesajul istoriografului Lavinia Dumitrașcu.
 

„Din păcate, nu i-am putut fi alături”

 
Prezent alături de sportivii săi, de-a lungul anilor, la fiecare competiție la care aceștia au luat parte, Angheluș a fost împiedicat de suferința din ultimele zile înainte de moarte să își îndrume elevii și la ultimul concurs desfășurat, Campionatul Național de seniori, de la Bascov. Totuși, antrenorul a postat pe Facebook rezultate ale acestora, bucurându-se de succesele lor. „Dumitrescu Bianca, CS Farul, categoria 45 kg, trei medalii argint. Felicitări, Bianca! Din păcate, nu i-am putut fi alături” și „Arsu Ionuț, categ. 81 kg, fiind ultimul an juniori II, a obținut pentru CS Farul trei medalii de bronz. Felicitări, Arsu!”, posta Angheluș pe rețeaua de socializare pe 24 și 25 noiembrie. La câteva zile după aceea, antrenorul avea să treacă în neființă, al spitalul din Medgidia.   
 

„Nimeni nu ar fi crezut să se întâmple așa”

 
„Dumnezeu să vă odihnească, domn profesor! Nu pot să cred că s-a întâmplat asta, tocmai dumneavoastră care ați făcut atâta bine! Dumnezeu ia de lângă noi suflete bune și nevinovate. Nu am cuvinte să îmi exprim durerea. Ați fost ca un tată pentru mine! Ați fost un mentor pentru mulți sportivi și numele dumneavoastră nu va fi uitat niciodată. Condoleanțe familiei și tuturor oamenilor apropiați!”, „Drum lin către îngeri, profu'! Vă mulțumesc. Ați fost tată, mamă, medic și mentor pentru mine timp de 5 ani. Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!” sau „Un antrenor, profesor și mai ales un om cu suflet mare s-a stins din viață. Omul care mi-a fost ca un tată atâția ani, care m-a învățat ce înseamnă performanța in sport, importanța educației în viață. Nimeni nu ar fi crezut să se întâmple așa, dar, din păcate, s-a întâmplat... Dumnezeu să vă odihnească în pace, domn profesor! Nu vă vom uita niciodată!”, au fost câteva dintre mesajele elevilor lui Angheluș.

„O viață avem cu toții / Dar să pierim cinstit / Nu mârșăvește, frate / De la acest Covid”, a punctat, în memoria lui Angheluș, și Daniel Toader, antrenor de lupte la CSS Medgidia.
 

O mare pierdere pentru sportul de performanță

          
„Drum lin spre lumină, fost camarad de armată și de sport!”
 
”Dumnezeu să-l odihnească, un om minunat si un adevărat campion! Am avut onoarea de a-l cunoaște. Condoleanțe familiei!”
 
„Un om minunat! Dumnezeu să îl odihnească!”
 
„Drum lin, dl. profesor Beșleagă! Condoleanțe familiei și sportivilor săi!”
 
„Dumnezeu să te odihnească în pace, dragul meu prieten și coleg!”
 
„Mult prea devreme. Un om deosebit. O mare pierdere pentru sportul de mare performanță. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
 
„Odihnă veșnică!”
 
„Am pierdut un prieten drag, un om inimos, tatal echipei de haltere, antrenorul Angheluș Beșleagă! Domnul să mângâie familia încercată, prieteni și apropiații, să aline durerea pricinuită de dispariția lui prematură!”, au fost și alte mesaje din partea colegilor, a prietenilor și a cunoscuților.
 
Sursa foto: Facebook (Angheluș Beșleagă)

Citește și:

Constanța Antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă s-a stins din viață. Avea numai 43 de ani!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii