Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Originară din Nisipari Halterofila constănțeană Bianca Dumitrescu, multiplă campioană europeană, a împlinit 20 de ani

ro

23 Jun, 2020 00:00 4741 Marime text
  • Bianca Dumitrescu este pregătită la club de Angheluș Beșleagă.
  • Și în 2019, și în 2017, sportiva a cucerit câte trei medalii la Campionatul European.
  • Bianca este componentă de bază a lotului olimpic de tineret.


Moment special în viața halterofilei de la CS Farul Constanța Bianca Dumitrescu, cea care și-a serbat ziua de naștere, sportiva împlinind frumoasa vârstă de 20 de ani.

De loc din localitatea constănțeană Nisipari, halterofila pregătită la club de Angheluș Beșleagă este multiplă campioană națională și europeană. „La mulți ani, Bianca Dumitrescu! Halterofila constănțeană, multiplă campioană națională și medaliată europeană, la juniori, componentă de bază a Lotului Olimpic de Tineret, împlinește frumoasa vârstă de 20 de ani. Sănătate și mult succes în continuare, Bianca!“, a fost mesajul Federației Române de Haltere.
 

Podium după podium la Euro

La Campionatul European de juniori și tineret la haltere, de la București, de anul trecut, sportiva de pe litoral a cucerit trei medalii. Bianca a concurat la junioare, la categoria 45 kilograme, iar la aruncat (cu 84 kg) și la total (cu 152 kg) a obținut aurul, devenind astfel dublă campioană europeană. A treia medalie, argint, a fost cucerită la smuls, cu 68 kg. Halterofila a realizat o performanţă deosebită și la Campionatul European de juniori II (Under-17), de la Pristina (Kosovo), din 2017, când a urcat de trei ori pe podium la categoria 48 kg, obţinând două medalii de aur (la aruncat şi la total) şi una de argint (la smuls).
 

M-am bucurat mult pentru aceste medalii“

„Bianca a evoluat foarte bine. La aruncat, a ieşit campioană europeană din prima încercare, încheind concursul cu 87 de kilograme, cu şase kilograme mai mult faţă de o sportivă din Turcia, cea care o învinsese cu două kilograme (69 - 67) la smuls. Pe locul trei la acest stil s-a clasat tot o halterofilă din Turcia. Bianca s-a impus uşor la aruncat. Era loc şi de 90 de kilograme. M-am bucurat mult pentru aceste medalii, ţinând cont de ghinioanele pe care le-a avut în ultima perioadă. A suferit şi o operaţie, pierzând mult din pregătire din această cauză. Dacă nu avea probleme de sănătate, era mai demult pe podiumul european“, declara după concursul continental de acum trei ani Angheluş Beşleagă.

Sursa foto: Facebook (Bianca Dumitrescu)


Citește și:

Halterofila Bianca Dumitrescu, de la CS Farul Constanța, campioană europeană de junioare

Halterofila Bianca Dumitrescu, din Constanţa, dublă campioană europeană

Triplă campioană naţională Halterofila Bianca Dumitrescu, rezultate de vârf înainte de Campionatul European (galerie foto)

Mariana Dumitrache a cucerit Cupa României Halterofila Bianca Dumitrescu, recorduri personale la Campionatul Mondial (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii