Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Liga 1 este plină de scenarii şi scenarite” De ce a luat foc Gică Hagi

ro

15 May, 2013 00:00 1173 Marime text
Gică Hagi, patronul Academiei de Fotbal care-i poartă numele, este de părere că, dacă trei echipe din Liga 1 n-au luat licenţa, atunci trebuie să mai retrogradeze, graţie clasării din campionat, o singură formaţie, Gloria Bistriţa, ultima în ierarhie.

Implicat cu Viitorul Constanţa în lupta pentru evitarea ligii secunde, Hagi este nemulţumit de ce aude pe la colţuri, cum că se încearcă salvarea în Comitetul Executiv a echipelor care n-au luat licenţa, ceea ce ar fi în defavoarea Viitorului.

„Noi am respectat competiția, Liga, Federaţia, ne-am achitat toate datoriile, am avut un dosar foarte bun și am primit licența. Celelalte echipe trebuie să plătească. Incredibil, câte scenarii, scenarite se fac în Liga 1. Şi eu sunt finanțator, plătesc dări către stat, către jucători, de ce să fim noi tratați altfel? Păi, atunci fac și eu la fel. Nu-mi plătesc jucătorii, intru în insolvență și văd apoi cum mă scot din situația asta! Trebuie să fim și noi ascultați, am muncit prin străinătate, am făcut și noi ceva pentru țara asta. Nu merităm un astfel de tratament. Liga 1 trebuie să rămână cu 18 echipe, pentru că așa e normal şi logic. Televiziunile dau banii pentru 18 echipe, nu pentru 16 sau 15. Trebuie să se țină cont de dosarul de licențiere, ceea ce ar aduce retrogradarea unei singure echipe, Bistrița”, a spus Hagi, la Digi Sport. Vizibil supărat, „Regele” a arătat că, până acum, a tăcut, dar, cum a văzut că au succes cei care strigă mai tare, va începe să spună şi el lucrurilor pe nume. „În România, trebuie să strigi ca să fii băgat în seamă. Dan Petrescu aşa a făcut şi a luat campionatul cu Unirea Urziceni. Eu am un proiect pe cinci ani”, a mai spus Hagi, după meciul Viitorul - Gloria Bistriţa 2-0, din etapa a 31-a a Ligii 1. Golurile confruntării au fost marcate de Al. Lazăr (min. 27) şi Dică (min. 55). FC Viitorul (antrenor Cătălin Anghel) a jucat cu: Vâtcă - Bălaşa, Larie, Puţanu, Toşca - Benzar, Al. Lazăr - Mitriță (54 Cristocea), Dică (76 Gavra), Chiţu - Vl. Rusu (65 Cârstocea). În urma acestui succes, echipa constănţeană a urcat pe locul 14, cu 30 de puncte, părăsind locurile retrogradabile. În etapa următoare, Viitorul va juca pe terenul Stelei, duminică, de la ora 20.30, în direct la Digi Sport 1.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii