Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi îşi doreşte să lupte şi ca antrenor pentru un obiectiv înalt „Nu mi-e teamă nici de Pep, nici de Ancelotti”

ro

24 Oct, 2016 00:00 2252 Marime text

 
Gică Hagi este mulţumit de ce a realizat la FC Viitorul, ultima ispravă a elevilor săi fiind înfrângerea echipei CFR Cluj, care nu mai pierduse în Liga 1 de zece etape. Pe viitor însă, Hagi îşi doreşte o provocare deosebită  

„Regele” a arătat că, în acest moment, FC Viitorul nu poate cuceri un trofeu important, bugetul mic împiedicând echipa constănţeană să-şi propună obiective însemnate. Hagi spune că el este un învingător şi că va veni şi ziua în care se va lupta şi ca antrenor (la echipa naţională sau la o formaţie de club), pentru a fi numărul unu.
 
Managerul tehnic al FC Viitorul este de părere că preluarea şi antrenarea echipei de pe litoral a fost un lucru bun. „Am coborât, copiii mei mi-au zis să cobor, să antrenez, băiatul şi fata, ei m-au împins. Cred că am făcut un lucru bun, să-i ajut pe ceilalţi să devină mai buni. Echipa are deja mentalitate. Nu simt însă că FC Viitorul poate ajunge să câştige o competiţie importantă. Nu suntem atât de puternici, nu avem buget ca la juniori. Când vrei să faci performanţă, trebuie să ai bani. Să poţi plăti contracte bune şi să poţi ţine jucătorul, să nu-i vinzi la şase luni sau la un an, ca să poţi alcătui bugetul. Chiar dacă aprecierile există, trebuie mereu să demonstrezi. Mi-am arătat mie că ştiu să fac lucrurile, că mă pricep. Nu ştiu cât de bun sunt, dar nu mi-e teamă nici de Pep (n.r. Guardiola), nici de Ancelotti. Nu mi-e teamă de nimeni. Cred că mental sunt la fel ca ei şi fotbal cunosc foarte mult. Şi pot să transmit şi spirit echipei, pentru că întotdeauna am crezut că pot câştiga cu oricine. Asta-i mentalitatea mea”, a spus Hagi.

„Eu trebuie să câştig, să fiu campion”

Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc a precizat că, la un moment dat, va trebui să revină şi ca antrenor la nivelul la care s-a ridicat ca fotbalist.
 

„Va veni ziua în care va trebui să am o provocare foarte mare. Că va fi echipa naţională sau o formaţie de club, nu ştiu, cert e că eu trebuie să câştig, să fiu campion. Dacă se va întâmpla ca la echipa mea, Viitorul, să vină şi alţi investitori şi să avem astfel putere financiară mult mai mare, rămân şi aici. Eu trebuie să fiu cel mai bun. În momentul de faţă, echipa Viitorul nu poate fi cea mai bună. Unicul nostru obiectiv e de a promova jucători, de a-i pune pe scenă, de a forma şi, bineînţeles, de a rămâne în prima ligă. Că am ajuns şi mai sus, probabil avem şi noi, eu şi staff-ul meu un merit. Lucrăm şi antrenăm bine. Şi cred că am devenit pe zi ce trece mai bun. Am mers la munca de jos, cunosc toate lucrurile, inclusiv administrative. Partea tehnică o visez. Am implementat un stil de joc ofensiv. În iarnă, am refuzat o ofertă extraordinară, doar pe anumite criterii, care sunt legate de clubul meu şi de mine. Mi-a fost greu s-o refuz. Mă băteam cu nea Mircea (n.r. Lucescu) acum, aveam buget de 70 de milioane”, a punctat Hagi. 


„Dacă aş fi ca Ţiriac, aş schimba România din temelii”

Unul dintre ofurile „Regelui” e legat de sprijinul de care ar trebui să beneficieze fotbalul şi sportul românesc. „Vorbim de pomană pe la televizor, că nu se face nimic. Nimeni nu e concret. Sau sunt puţini. Am văzut că şi domnul Ţiriac a ieşit acum. Eu sper să fie mai vehement, că e puternic. Eu nu sunt puternic, că, dacă aş fi eu Ţiriac, să am banii şi puterea lui, 'ai de mine ce aş face! Aş schimba România din temelii. Eu sunt mic, un fost fotbalist care am dat bine cu piciorul în minge şi mi-am creat un nume, dar atât. Eu n-am forţă”, a spus Hagi, care, sâmbătă, a fost în Italia la fiul său, Ianis (jucător la Fiorentina), care a împlinit în aceeaşi zi 18 ani.
 

„I-am trimis un mesaj copilului meu şi i-am zis că, atunci când mă întâlnesc cu el, nu ştiu ce i-a zis maică-sa sau soră-sa, dar taică-său îi va spune că e mândru de el”, a dezvăluit Hagi.


O seară frumoasă

Antrenorul Viitorului a avut o dublă bucurie în weekendul trecut: majoratul lui Ianis, iar cu o zi înainte, victoria contra CFR-ului, la Ovidiu, în etapa a 13-a a campionatului. Gazdele s-au impus cu 2-1 (Iancu 21, Chiţu 45+2 / Bud 85), ambele reuşite ale Viitorului venind din penalty. În urma acestui rezultat, echipa constănţeană se află pe locul trei în clasament, cu 23 de puncte.
 

„Am făcut o primă repriză bună. Veneam după un meci, la Timişoara, pe care l-am greşit total. În cele trei patru - zile dintre cele două partide a fost puţină presiune pe noi, dar am reacţionat aşa cum trebuie. În prima parte, ne-am impus şi am marcat de două ori, chiar dacă am făcut-o din penalty. Am anticipat la pauză că CFR va evolua şi cu al doilea vârf. În partea secundă, n-am mai jucat fotbal, ne-am lăsat dominaţi. Am avut şansă. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi, obţinute contra unei echipe puternice, în formă, care îşi doreşte să fie acolo, sus. Suntem foarte fericiţi, eu şi echipa. Am cântat, i-am urat şi «La mulţi ani!» lui Ianis. Pentru noi, a fost o seară frumoasă”, a spus Hagi.


Florinel Coman, remarcat

„Regele” l-a remarcat în mod deosebit în meciul cu CFR pe tânărul său atacant Florinel Coman. „În ultima perioadă, nu ne-am putut baza pe doi jucători importanţi, Purece şi Ganea, dar care vor reveni. Cu ei, vom fi mai puternici, mai compleţi, cu mai multe alternative. Creşte şi Iancu. Vom fi mai tari. E o chestiune de timp. Nu suntem aşa de tehnici ca anul trecut, dar avem mai multă forţă şi viteză. Rezultatele din tur sunt nesperat de bune, în condiţiile în care am făcut multe schimbări faţă de anul trecut.
 
Acum am propus din nou un jucător, Coman, care e născut în 1998 şi e enervant de tânăr. Cred că a fost unul dintre cei mai buni de pe teren, dacă nu cel mai bun. Bravo lui! Am vorbit cu el înainte de meci şi i-am spus să arate că e atacant, să joace unu la unu cu fundaşul. A reuşit, a creat superioritate şi faze bune. Mai trebuie să fie mai mult în faţa porţii şi să vadă golul mai repede. Şi Ţâru creşte frumos, are personalitate. E pe un drum foarte bun”, a punctat Gică Hagi.

Asistenţa pe stadion a fost redusă

Fostul căpitan al echipei naţionale s-a arătat mâhnit de numărul mic de spectatori de la meciul cu CFR Cluj.
 

„Lume puţină pe stadion, nu ştiu, poate omul vrea să stea acasă, nu mai are plăcerea de a veni la meciuri. Se discută mult negativ înainte de partide şi acest curent cred că opreşte lumea să vină la stadion. Chiar vorbeam cu cei din staff-ul meu. E păcat, anul trecut aveam stadionul aproape plin meci de meci, mai ales la partide de genul celei cu CFR. Aveam 3.000 de spectatori, acum e din ce în ce mai greu. Dar sperăm să vină iar în număr mare”, a spus Hagi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii