Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, foarte dezamăgit „Domnilor, spuneţi-mi, mai pot să stau sau să plec? E urât, aşa ceva nu se poate!“

ro

08 Apr, 2017 00:00 2216 Marime text
Speculaţiile care s-au făcut după meciul Astra Giurgiu - FC Viitorul l-au dezamăgit extrem de mult pe Gică Hagi, care cere respect pentru munca pe care o fac el şi tinerii săi jucători
 
FC Viitorul s-a impus cu 2-1 pe terenul campioanei en-titre a României, Astra Giurgiu, în turneul play-off al Ligii 1. Succesul a venit după victoria echipei lui Marius Şumudică la Ovidiu, în Cupa României, scor 3-1, iar cele două partide au dat naştere mai multor speculaţii, conform cărora victoriile ar fi fost împărţite.
 
FC Viitorul a emis un comunicat în care a infirmat categoric asemenea zvonuri, iar după partida cu CSU Craiova, Gică Hagi a avut şi el o luare de poziţie. „Lucruri fabricate, construite, din păcate. Vreau să mă abţin, să nu vorbesc mult, dar îmi pare rău, pentru că pregătesc nişte copii care vor să joace fotbal. Trebuie să existe respect faţă de ei. Încercăm să jucăm cu toate echipele, dar nu suntem nici noi cele mai mari, sunt copii. Ce a ieşit după meciul cu Astra… Sunt dezamăgit total. Nici nu ştiu de ce am început proiectul. Să mi se strice imaginea pe care mi-am construit-o prin muncă, muncă şi muncă… Am venit şi eu acasă, că sunt român şi am jucat pentru România şi văd nişte lucruri pe care nu le înţeleg. E urât, aşa ceva nu se poate. Când văd aşa ceva, nu ştiu ce să fac. Domnilor, spuneţi-mi mai pot să stau sau să plec? E cel mai bine, decât să facem comedie… Să-mi fabricaţi, să mă denigraţi… Mi se fabrică «lucruri» frumoase. Nu vă înţeleg, pe cuvânt. Nu vreau să par o victimă, dar e urât“, a spus Gică Hagi, la conferinţa de presă după partida cu CSU Craiova.

„Ce e drag şi plăcut te ucide“

Managerul tehnic al FC Viitorul a declarat că cele două zile care au urmat după meciul de la Giurgiu au fost foarte grele pentru el, prin prisma celor speculate, pe care Hagi le numeşte „scenarii“. „Când am pierdut, aţi făcut o sută de mii de scenarii. Când am câştigat, la fel. Ce să fac eu? Să plec, probabil acesta e sensul. Acest grup probabil vrea să mă distrugă. Punct. Să-mi strice imaginea, să mă pună în situaţii delicate în faţa jucătorilor. Vă daţi seama cum am trăit eu două zile după meciul cu Astra? Nu se poate aşa ceva! Să inventezi asemenea scenarii?! Se pare că soluţia cea mai bună e să dispar. Probabil că trebuie să ies din scenă. Voi reflecta, voi vedea ce va fi. Domnilor, eu la pariuri? Adică eu am băgat milioane, miliarde în copii, şapte ani mi-am consumat ce am avut eu mai bun, ca să fac ce? Eu am făcut o investiţie în tineri şi am pus suflet. Cum credeţi că pot eu să fac altceva? Mie nu-mi pare rău de nimic. Ştiţi cum e vorba. Ce e drag şi plăcut te ucide. Eu am venit cu drag acasă. Atât vă zic“, a arătat „Regele“.

„N-au depăşit nici măcar o copetă“

FC Viitorul a înregistrat în disputa de pe teren propriu cu CSU Craiova prima înfrângere în play-off (0-1), eşecul ducând la căderea echipei constănţene din fotoliul de lider pe locul doi. „Am mai spus, când a început turneul play-off, că totul e imprevizibil. Valoarea loturilor este echilibrată şi toate echipele joacă un fotbal frumos, competitiv. Rezultatul nu poate fi anticipat. În fotbal, sunt momente şi momente, de interpretare, de şansă câteodată, dar în teren câştigă mereu cel care e mai inteligent decât celălalt. Noi n-am avut capacitatea de a gestiona meciul cu CSU Craiova. Au fost lucruri incredibile. Mijlocaşii nu au dat o pasă unde trebuie, atacanţii nu au trecut o dată de adversarul direct, n-au depăşit nici măcar o copetă. Faptul că fundaşul central Boli ajunge în situaţia de a marca spune mult. Sunt dezamăgit de atacanţi (cu excepţia lui Ţucudean) şi de mijlocaşii ofensivi, care n-au adus absolut nimic. Lateralii, la fel. Centrări numai pe centrul porţii, numai la ei. De Ţucudean sunt mulţumit. Cât a jucat, a creat pericol şi a făcut lucruri bune. Se vede însă că nu are meciuri şi ritm. E încă departe de a putea să ducă aceste partide“, a precizat Hagi.

Chiţu, Coman şi Vână, criticaţi

Tehnicianul Viitorului i-a criticat şi pe cei trei pe care i-a introdus pe teren după pauză, Chiţu, Coman şi Vână. „N-am avut inteligenţa de a gestiona anumite momente, cu toate că plănuisem bine, cu cei trei proaspeţi, Chiţu, Coman şi Vână, jucători de calitate şi cu picioare bune. N-au adus însă nimic. Au făcut doar act de prezenţă în teren, fiind mai slabi decât cei care au ieşit. N-au avut prospeţime mentală şi fizică şi nu s-au impus tehnico-tactic. Sunt supărat pe ei, le-am şi comunicat în vestiar. Oricum, facem un an foarte bun, dar nu trebuie să ne mulţumim cu acest lucru. Trebuie să ne luptăm în continuare“, a mai spus Hagi.

FCSB a egalat-o la puncte

După patru etape jucate în play-off, clasamentul arată astfel: 1. FCSB - 33p (8-4), 2. FC Viitorul - 33p (5-3), 3. CFR Cluj - 28p, 4. CSU Craiova - 27p, 5. Dinamo - 26p, 6. Astra Giurgiu - 23p. „Mergem înainte. Vedem ce va ieşi, pe ce loc vom termina. Noi nu avem presiune. Încercăm să jucăm în continuare un fotbal bun şi învăţăm de la fiecare meci. Oricum, tot ce se întâmplă cu noi e incredibil. Nu speram să fim aici, dar am ajuns pe merit în această poziţie. Şi contra CSU Craiova am arătat că ştim fotbal, dar nu l-am făcut aşa cum îmi doream eu. N-am ştiut să ne construim şansa. Meciurile trebuie să ştii să le câştigi“, a comentat Gică Hagi.

Urmează trei meciuri în deplasare 

În continuare, FC Viitorul va disputa trei meciuri în deplasare, cu CFR Cluj (duminică, 9 aprilie, de la ora 18.00), cu Dinamo (duminică, 16 aprilie, de la ora 20.30) şi cu FCSB (luni, 24 aprilie, de la ora 20.30). „Toate partidele pe care le mai avem de jucat până la final sunt foarte grele. Poţi să nu mai faci niciun punct de acum încolo sau poţi face foarte multe. Clasarea noastră finală va depinde foarte mult de ce vom face în aceste meciuri din deplasare. CFR e o echipă care atacă poziţional bine, e rapidă şi puternică, bună la faze fixe. Avem o deplasare foarte grea, Dacă vom fi competitivi şi ne creăm şansa că câştigăm, bine, dacă nu, va fi greu. Mergem să ne batem, să facem fotbal. Vom vedea ce va fi. Mergem la victorie, dar să baţi CFR acasă la ea trebuie să joci foarte bine“, a arătat „Regele“.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii