Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi a spus că nu va mai pregăti niciodată Naţionala României „Popescu s-a retras, acum mă retrag eu. S-a terminat!“

ro

01 Apr, 2017 00:00 2755 Marime text
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a făcut un anunţ referitor la viitorul său în ce priveşte echipa naţională a României

La conferinţa de presă de după meciul cu Astra Giurgiu, din Cupa României, „Regele“ a spus că nu mai este interesat de postul de selecţioner al reprezentativei tricolore, pentru a se evita toate problemele. Dezamăgit că nu mai poate să-şi dea cu părerea, cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc a spus că nu vrea să mai deranjeze şi că de acum încolo se va concentra pe echipa de club, un alt obiectiv al său fiind să antreneze o echipă mare din străinătate sau chiar o reprezentativă, alta decât a României.
 
„De acum încolo, nu mai comentez absolut nimic legat de echipa naţională. Nici de Federaţie, nici de fotbalul românesc, nici de regulament. Nimic. M-am săturat. Sunt dezamăgit. Nu mai pot să-mi dau cu părerea. Asta simt şi aşa se vede. Nu sunt interesat de echipa naţională. Îi doresc fotbalului românesc să facă performanţă şi să ajungă pe cele mai înalte culmi. Nu-mi doresc postul de selecţioner. Nu o să mai antrenez echipa naţională niciodată. Ca să nu mai atac Federaţia. Îi las pe ei. O declar public. E mai bine aşa. Ca să nu atac pe nimeni, să nu mai încurc pe nimeni, să nu se simtă nimeni presionat de numele meu. Popescu s-a retras, acum mă retrag eu. Ne-am retras din orice joc. Simplu. Obiectiv atins. Cine a vrut, l-a atins. E bine pentru toţi să nu mai fiu în joc şi să nu mai mă puneţi în joc. Dacă voi face ceva cu clubul, bine, dacă nu, îmi voi găsi ceva pe afară. Cred că deranjez cam tare. Şi n-are rost. Voi comenta numai de mine şi de echipa mea, ca să mă pot simţi bine în România. Iar dacă o spun acum, aşa va fi, veţi vedea. Totul are o limită. Voi fi un fost fotbalist, care voi urmări de pe margine. Eu nu am bombă nucleară, rachete, avioane, ca să atac pe cineva. Îmi voi vedea de ale mele, cât voi putea şi cum voi putea. S-a terminat! Atât vă zic. Eu cred că voi antrena o echipă naţională de afară şi o echipă mare de club din Europa“, a spus Hagi.

„E gurmand, găteşte bine, mă va invita la masă“  

„Regele“ nu crede că decizia sa îi va dezamăgi pe suporteri. „Am limpezit lucrurile, o zic atât de liniştit. Acum sunt mai clare. Ca să nu mai fiu pus eu aşa într-o amestecătură, mie nu-mi plac lucrurile complicate. Pur şi simplu, mă duc, îl iau şi pe cumnatu-meu, de acum suntem liberi, ne plimbăm. E gurmand, găteşte bine, mă va invita la masă. Decizia mea nu va fi o dezamăgire pentru suporteri. Niciodată. În continuare, voi face ce voi putea aici la mine, la club. Cât voi fi şi aici. Vreau să muncesc, e clubul meu. Vom vedea la ce nivel vom ajunge. Drumul meu va fi clar şi cred că voi ajunge departe. Cred în ce fac. Mă rog să apară o generaţie mai puternică decât a noastră“, a arătat Hagi. 

Va mai vorbi doar despre proiectele în care e implicat 

Ieri, Gică Hagi a trimis şi un comunicat legat de acelaşi subiect. „După conferinţa de presă de aseară (n.r. joi seară), vreau să rămâneţi cu două aspecte importante legate de mine. 1. În România voi continua proiectul meu de suflet Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi» şi FC Viitorul cu obiectivul de a forma tineri competitivi şi a încerca să devii cel mai bun prin muncă. Nimeni nu se naşte cel mai bun, doar devii cel mai bun prin muncă. 2. Având în vedere că orice opinii / păreri pe care le am despre fotbalul românesc sau colegi sunt considerate atacuri, înţepături, interpretate că aş avea anumite interese etc., am luat decizia ca cel mai bun lucru pe care să-l fac pe o perioadă nedeterminată este să nu mai vorbesc.
 
În continuare, rămân deschis comunicării cu dumneavoastră, însă doar despre proiectele în care sunt implicat. Totodată, vă transmit foarte clar că nu vizez vreo funcţie administrativă sau tehnică legată de destinele fotbalului românesc. Pe viitor, sper să avem parte şi să ne bucurăm împreună de succesele loturilor naţionale ale României, creând o nouă generaţie care să aibă performanţe şi rezultate mai bune ca ale generaţiei noastre“, se arată în comunicat.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii