Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frumoşi ca starurile de cinema Iubita căpitanului Viitorului este vedetă în China (galerie foto)

ro

03 Apr, 2013 00:00 6020 Marime text
O nouă pereche face senzaţie în fotbalul constănţean. El este fundaşul de fier al echipei de Liga 1, ea un apreciat fotomodel, căutat şi peste hotare

Ionuţ Larie şi-a găsit jumătatea. Este fata visurilor sale. Se cunosc de puţin timp, dar parcă sunt împreună de o viaţă. Loredana Alexandra Drăgan atrage privirile şi bliţurile pe podiumul de modă, însă are ochi doar pentru iubitul ei. Nu e loc în lume pe care să nu-l fi călcat cu meseria sa. Prin natura profesiei, stă cu lunile în străinătate, dar, după ce l-a cunoscut pe fotbalistul Viitorului, situaţia e pe cale să se schimbe.

Ionuţ şi Loredana Alexandra au fost mulţi ani vecini de cartier, în Inel I, însă, paradoxal, nu aşa s-au cunoscut şi s-au îndrăgostit iremediabil, ci la o cafenea din oraş. Par făcuţi unul pentru celălalt. Se potrivesc de minune. El are 26 de ani, e înalt (1,86 m), chipeş şi atletic. Tipul sportiv. Nu degeaba face fotbal de la şapte ani. Genul de bărbat arătos după care suspină toate fetele. Nici ea nu se lasă mai prejos. Un fotomodel strălucitor pe podium. Înăltuţă, frumuşică foc şi plină de şarm. Face 25 de ani în august. Lucrează ca model de mulţi ani, în jur de opt, dar nu a neglijat nici studiile, absolvind Facultatea de Psihologie la „Ovidius” şi urmând să înceapă şi un masterat în domeniu. Cunoaşte trei limbi străine: engleza, italiana şi spaniola. Meseria a dus-o prin lumea întreagă. Ca model la Agenţia „Max1Models”, a avut multe contracte în care a stat luni întregi în străinătate. De pildă, ultima dată a fost trei luni în China, iar acum s-a întors în aceeaşi ţară, la Shantou, tot pentru 90 de zile. A avut prezentări de modă şi şedinţe foto pentru cataloage şi în Italia (la Milano - capitala modei şi a design-ului), dar şi în peisajele exotice din Malaezia (Kuala Lumpur) sau Singapore. „Suntem de puţin timp împreună, însă ne înţelegem foarte bine şi avem gânduri serioase. Este şi timpul să trecem într-o nouă etapă a vieţii, pentru că eu am 26 de ani, iar Loredana Alexandra împlineşte 25”, spune Ionuţ. Cum este să fii atâtea luni departe de casă? „I-a fost greu la început, dar apoi s-a obişnuit. A petrecut printre străini multe Revelioane şi sărbători de Paşte şi de Crăciun. Acum însă, că suntem împreună, sper să rămână aici, să nu mai plece. Va fi alegerea ei, dar sunt sigur că aşa va fi. De altfel, vorbise să renunţe, dar a apărut această variantă cu China şi a urmat-o. Însă apoi n-am s-o mai las eu să plece”, râde Ionuţ, semn că clipele, secundele şi minutele pe care le petrece departe de iubita sa trec îngrozitor de greu.         

A jucat şi în Cupa UEFA-Intertoto

Ionuţ Larie a început fotbalul la FC Farul, la şapte ani. Primul său antrenor a fost Ştefan Petcu, însă a lucrat puţin cu acesta, două - trei luni. A fost antrenat apoi de Constantin Mareş, de Eugen Şovăilă (la grupa 1987) şi, destul de mult, de Sevastian Iovănescu. Ultimii doi ani de juniorat şi i-a petrecut la Midia Năvodari, sub bagheta lui Ion Constantinescu. „Au fost cei mai frumoşi ani. Acolo am explodat”, îşi aminteşte Ionuţ. Constantinescu s-a dus apoi antrenor la Portul Constanţa, în Divizia B, şi l-a luat cu el şi pe Larie. Remarcat pentru calităţile sale fotbalistice, jucătorul a fost readus la Farul şi a petrecut jumătate de an la echipa a doua, în Divizia C, cu Vasile Mănăilă pe bancă. Continua sa ascensiune l-a propulsat şi la prima echipă, în Divizia A, unde antrenorul sârb Momcilo Vukotic începuse un proces de întinerire a formaţiei. Aşa au apărut în echipă un Larie, un Păcuraru sau un Soare. Ionuţ a jucat inclusiv în Cupa UEFA-Intertoto, ca mijlocaş la închidere. În cariera sa a urmat apoi un dute-vino între Delta Tulcea şi Farul, iar la echipa constănţeană, care retrogradase între timp în Liga a 2-a, antrenorul Ştefan Stoica a fost cel care l-a retras fundaş central, în cuplu cu Ducu Ninu. Din vara lui 2010, Ionuţ Larie joacă la Viitorul Constanţa, unde s-a impus ca unul dintre oamenii de bază. Este constant titular şi, în trei ani, nu a lipsit din echipă mai mult de zece meciuri. Este şi al doilea căpitan al echipei, după Nicolae Dică, şi înaintea lui Andrei Vâtcă şi Aurelian Chiţu.   

Sursa foto: Facebook şi Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii