Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duel de foc în sferturi contra Karolinei Pliskova La Australian Open, Simona Halep joacă astăzi pentru atingerea semifinalei

ro

24 Jan, 2018 00:00 1339 Marime text
Simona Halep, numărul 1 mondial, dispută, în această dimineaţă, meciul din sferturile de finală ale Australian Open, contra jucătoarei din Cehia Karolina Pliskova, aflată pe locul şase în ierarhia WTA. Partida va începe în jurul orei 6.00 şi va fi transmisă în direct de Eurosport 1.
 
Principala favorită a întrecerii de la Antipozi a acces în sferturi (egalându-şi cea mai bună performanţă la primul turneu de Grand Slam al anului) după victoria din optimi contra japonezei cu rădăcini haitiene Naomi Osaka (72 WTA), scor 6-3, 6-2. Karolina Pliskova a învins-o în faza precedentă pe compatrioata sa Barbora Strykova (24 WTA) cu 6-7, 6-3, 6-2. Adversara de astăzi a Simonei este jucătoarea cea mai bine clasată pe care o întâlneşte constănţeanca până acum la această ediţie a Australian Open. Se anunţă un meci foarte greu pentru Halep (26 de ani, 1,68 m), Pliskova (25 de ani, 1,86 m) fiind o sportivă puternică şi cu un serviciu redutabil. În plus, Simona este chinuită de accidentarea la gleznă, pe care a suferit-o în prima rundă la Melbourne, de atunci strângând din dinţi la fiecare meci pentru a trece peste dureri.

„Meci dificil, dar sunt pregătită“ 

Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au întâlnit până acum de şase ori în circuitul profesionist, iar constănţeanca se află în avantaj cu 5-1. „Karolina Pliskova este o jucătoare periculoasă mereu, aşa că voi avea un meci dificil. Ne-am întâlnit în urmă cu puţină vreme, în Thailanda, şi am câştigat, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Nu poţi anticipa ce se va întâmpla. Karolina a jucat foarte bine până acum la Australian Open, dar sunt pregătită“, a declarat Simona Halep, care va bifa astăzi a zecea prezenţă în sferturile unui turneu de Grand Slam. Dacă va atinge semifinala, Simona o va avea adversară pe Angelique Kerber (Germania, 16 WTA) sau pe Madison Keys (SUA, 20 WTA). Prima semifinală s-a stabilit deja, aceasta este Elise Mertens (Belgia, 37 WTA) - Caroline Wozniacki (Danemarca, 2 WTA). În sferturi, Mertens a trecut de Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA) cu 6-4, 6-0, iar Caroline Wozniacki (Danemarca, 2) a învins-o pe Carla Suarez Navarro (Spania, 39 WTA), scor 6-0, 6-7, 6-2.

Absentează de la Sankt Petersburg? 

Din cauza problemelor medicale cu care se confruntă, Halep ar putea lipsi de la primul turneu care urmează după Australian Open, cel de la Sankt Petersburg (29 ianuarie - 4 februarie, 733.900 de dolari fond total de premiere). „Nu ştiu dacă voi putea juca la Sankt Petersburg. După Australian Open, voi avea câteva zile libere. Voi face un nou control medical la gleznă. Am nevoie de tratament“, a precizat Simona Halep.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii