Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii, după o victorie în prelungiri cu Astra Giurgiu

ro

17 Nov, 2016 23:26 1388 Marime text
Dinamo București s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii la fotbal, în această seară, grație victoriei cu scorul de 5-2 (1-0, 2-2), după prelungiri, în fața Astrei Giurgiu, pe stadionul "Marin Anastasovici" din Giurgiu, în sferturile de finală ale competiției.
 
Denis Alibec a ratat prima mare ocazie a meciului, în min. 10, singur cu portarul Laurențiu Brănescu, iar trei minute mai târziu Dinamo deschidea scorul prin Harlem Gnohere (13), din centrarea lui Valentin Lazăr. Astra a restabilit egalitatea imediat după pauză, prin Alibec, pe contraatac (48), dar Dinamo a revenit repede în avantaj (52), croatul Antun Palic marcând simplu, cu capul, din centrarea lui Maxi Oliva. Giurgiuvenii au egalat din nou, în min. 70, prin Constantin Budescu, dintr-un penalty obținut de Denis Alibec (faultat de Ionuț Nedelcearu).

Dinamo a rămas în zece oameni, Valentin Lazăr fiind eliminat (80) pentru o intrare dură la Florin Lovin, iar meciul a ajuns în prelungiri.
 
Astra nu a profitat de avantajul numeric, primind gol în primul minut al prelungirilor, când a marcat Daniel Popa (91), gazdele ratând și o ocazie mare prin Alibec (93). Echipa lui Marius Șumudică a clacat și a avut două eliminări, Fabricio (102) și Viorel Nicoară (107). La prima fază s-a dictat penalty pentru faultul asupra lui Daniel Popa, iar Sergiu Hanca a tranșat soarta partidei. Același Hanca a înscris pe contraatac (115), el ratând o ocazie rarisimă în min. 96.
 
Dinamo a câștigat la Giurgiu cu 4-1 în prima etapă a campionatului.
 
În semifinale, Dinamo o va înfrunta pe Steaua. Cealaltă semifinală le va opune pe ACS Poli Timișoara și pe ASA Târgu Mureș. Semifinalele se vor juca în dublă manșă, pe 21-22 decembrie și 1-2 martie 2017.
 
La Dinamo a debutat oficial în meciul de la Giurgiu fundașul italian Luca Ceccarelli.
 
Înaintea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului internațional Daniel Prodan, decedat miercuri seara. Constantin Budescu a dedicat golul său lui Prodan.
 
AFC Astra Giurgiu — FC Dinamo București 2-4 (0-1, 2-2), după prelungiri, stadion "Marin Anastasovici" — Giurgiu

Au marcat: Denis Alibec (48), Constantin Budescu (70 — penalty), respectiv Harlem Gnohere (13), Antun Palic (52), Daniel Popa (91), Sergiu Hanca (104 — penalty, 115).

Cartonașe roșii: Valentin Lazăr (Dinamo, 80), Fabricio (Astra, 102), Viorel Nicoară (Astra, 107).

Arbitru: Marcel Bîrsan; arbitri asistenți: Andrei Constantinescu, Bogdan Gheorghe; arbitru de rezervă: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Florin Hîncu (Brașov) — CCA, Adrian Ionescu (București) — LPF
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii