Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut la Liverpool, în gala Elite Fight Club Robert Andrei Isop, din Constanţa, urcă în Anglia în ringul profesionist (galerie foto)

ro

05 Oct, 2016 00:00 5490 Marime text


Tânărul luptător constănţean Robert Andrei Isop, care n-a împlinit încă 16 ani, va evolua pe 22 octombrie în gala promoţiei Elite Fight Club de la Liverpool. Robert, al cărui nume de ring e „Riko”, va debuta astfel în sistemul profesionist, iar adversarul său din partida care se va disputa pe reguli K-1 va fi englezul Liam Rank.
 
„Sunt gata pentru luptă. Vă aştept pe toţi cei care locuiţi în UK să veniţi la meci să vă susţineţi!”, este mesajul lui „Riko“, cel care face astfel, la o vârstă fragedă, un nou pas în cariera sa. Robert a practicat kickboxing la Constanţa, la cluburile Kickbox Ursoi (unde a fost pregătit de Iulian Ursoi şi de tatăl său, Mihai Isop) şi la Riko Fight (unde s-a antrenat cu Florin Aldea), iar de pe 2 septembrie anul acesta a ajuns în Anglia.
 
Născut pe 21 ianuarie 2001, tânărul luptător a început practicarea sportului de contact la Kickbox Ursoi, în 2012. A fost campion naţional trei ani la rând, la ambele federaţii (FRAMC şi FRFK), iar în 2014 a devenit campion euro-asiatic şi a ocupat locul cinci la Campionatul Mondial din Italia. În prezent, are 1,86 m înălţime şi 70 de kilograme.

Mai întâlneşte un portughez şi un jamaican

La Londra, „Riko“ se pregăteşte la clubul Riko Fight South London Academy, care îi aparţine 50% lui Mihai Isop. „Elite Fight Club este una dintre cele mai exclusiviste promoţii din Anglia. Pentru început, Robert are fixate trei meciuri, primul cu englezul (care e un sportiv foarte tehnic), după care, ulterior, va întâlni un portughez (la Manchester) şi un jamaican (la Londra). Meciurile lui «Riko» sunt un fel de «episod-pilot». Cei de la EFC vor să înceapă o colaborare cu Fight 4 Respect. Vom vedea cum vor decurge aceste evenimente, după care Simon Mills, şeful de la EFC, va începe să colaboreze cu Alin Panaite (n.r. cel care a fondat circuitul Respect World Series).
 
«Riko» se pregăteşte la Londra cu Winston Charls. Acesta nu va putea veni însă la Liverpool, întrucât are un eveniment în familie. Cum nici eu nu-i voi putea sta la colţ lui «Riko», deoarece voi fi arbitru la gală, băiatul va fi asistat de băcăuanii Marius Rotaru şi Gabriel Juşcă, care sunt secunzi la sală“, a declarat Mihai Isop.

„E tânăr, dar promite şi are potenţial”

„L-am întâlnit pe «Riko» la o gala desfăşurată în luna septembrie. La început nu ştiam că e luptător. După ce am început să discutăm, am descoperit în el un tânăr priceput şi manierat. I-am cerut tatălui său mai multe amănunte despre el şi l-am întrebat dacă e de acord ca fiul său să evolueze în EFC. Mihai a spus că ar fi fericit ca «Riko» să-şi facă debutul profesionist într-un meci pe reguli de K-1 la EFC, întâlnindu-l pe 22 octombrie pe Liam Rank. «Riko» e tânăr, dar promite şi are potenţial pentru industria luptelor. Tatăl său va fi arbitru şi cred că are o mare experienţă în lumea luptelor, pe care vreau să o utilizez şi eu la EFC”, a spus şi Simon Mills. 

Şi Florin Aldea a venit în Anglia

În vârstă de 38 de ani, Mihai Isop are în palmares cinci titluri de campion naţional la Karate Tradiţional şi Karate Ashihara, iar din martie 2000, deţine licenţa de instructor. Este şi arbitru, iar o perioadă a îndeplinit funcţia de director general în divizia profesionişti a Federaţiei Române de Freestyle - Kickboxing. În prezent, este implicat şi în proiectul „Respect World Series“.
 
În Anglia a venit şi se pregăteşte şi luptătorul Florin Aldea, iar la gala de pe 22 octombrie, în afară de Robert Isop ar fi trebuit să lupte alţi doi constănţeni, Ovidiu Buzulică şi Octavian Scoruş. Primul a urcat însă în categorie, iar cel de-al doilea e accidentat. Ambii se pregătesc cu Mirel Chiujdia şi George Cătălin Petrişor la Mawashy UFC, club care s-a unit cu Riko Fight.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii