Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De două ori medaliată cu aur şi cu bareme pentru Euro îndeplinite Campionat Naţional de vis pentru atleta Ioana Manoliu (galerie foto)

ro

30 May, 2017 00:00 4009 Marime text
Concursul Naţional de Primăvară la juniori 1 şi Campionatul Naţional Şcolar, de la Bucureşti, le-au adus sportivilor constănţeni nouă medalii, dintre care trei de aur.

Găzduite de stadionul „Iolanda Balaş Soter“, întrecerile atletice i-au prilejuit o mare bucurie antrenoarei Carmen Botea, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, după ce sportivii pregătiţi de aceasta au obţinut cinci medalii (două de aur, două de argint şi una de bronz). Ioana Manoliu a devenit dublă campioană naţională, iar la probele câştigate şi-a îndeplinit şi baremele pentru Campionatul European de juniori 1!

Sportivii constănţeni au reprezentat la Bucureşti LPS „Nicolae Rotaru“. Ioana Manoliu a câştigat aurul la triplusalt şi la lungime, fiind prima dată în cariera ei când iese dublă campioană a României. La triplusalt, s-a impus cu 12,58 m, iar proba de săritură în lungime a câştigat-o cu 6,02 m, bifând o altă premieră, atingerea (şi depăşirea) pragului de 6 metri. În acelaşi timp, prin cele două performanţe Ioana a îndeplinit baremele de participare la triplusalt şi lungime pentru Campionatul European de juniori 1 de la Grosseto (Italia), care se va desfăşura între 20 şi 23 iulie.

Viză de Euro şi pentru Alexandru Florin Vişan

Ioana Manoliu este în primul an la categoria de vârstă juniori 1, la fel ca un alt sportiv pregătit de Carmen Botea, Alexandru Florin Vişan, care, la Naţionalele şcolare a urcat şi el de două ori pe podium, obţinând medalia de argint la triplusalt (cu 15,20 m - prin care şi-a îndeplinit şi baremul pentru Europene) şi la lungime (6,78 m). În această din urmă probă, Mădălin Dragoş Boboc, pregătit tot de Carmen Botea, a cucerit bronzul, cu 6,52 m, aceasta fiind prima medalie a tânărului atlet.

Junioară 2, pe podium la junioare 1

Al doilea campion naţional al Constanţei, alături de Ioana Manoliu, la Naţionalele din capitală, a fost Andrei Cojocaru (antrenoare, Eveline Lisenco), cel care s-a impus la 400 m garduri, cu 55,61 s. Totodată, pe podium au mai urcat Nicoleta Puşcuţă (antrenor, Cătălin Ganera) - bronz la triplusalt (12,42 m), Marian Petre (antrenori, Cecilia Gevat şi Alin Larion) - bronz la triplusalt (14,64 m) şi Maria Timofei (antrenoare, Niculina Chiricuţă) - a treia la 400 m garduri. Performanţa Mariei este cu atât mai preţioasă cu cât atleta este doar junioară 2, la fel ca o altă constănţeancă ce a evoluat la această probă, Cătălina Iancu (antrenoare, Carmen Botea), care a câştigat seria în care a evoluat, dar în clasamentul final a fost a patra. Cătălina face atletism numai de un an, iar faţă de sezonul trecut a progresat semnificativ, acum având un timp mai bun cu patru secunde faţă de 2016!

Aproape de podium

Maria Timofei a concurat în capitală şi la triplusalt, probă în care a ocupat poziţia a şasea, cu 11,35 m. Aproape de podium a fost şi David Ciolpan (antrenor, Cătălin Ganera), clasat pe locul cinci la triplusalt, cu 14,13 m. În continuare, constănţenii vor participa, la Cluj, la Campionatul Naţional de seniori, tineret şi juniori 1 şi la Campionatele Internaţionale ale României, care se vor desfăşura la Cluj, pe 3 şi 4 iunie.

Sursa foto: Facebook

Citeşte şi:

Ioana Manoliu, „campioana mea“: Nu a renunţat şi, după nouă ani, şi-a împlinit visul - medalia de aur (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii