Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu titlu gratuit şi perpetuu SSC Farul vrea să obţină în regim de urgenţă semnele identitare ale FC Farul

ro

05 Oct, 2016 00:00 1988 Marime text

 
Înfiinţată, în această vară, pentru a duce mai departe spiritul farist, în condiţiile în care FC Farul era pe moarte, iar în cele din urmă, a şi închis ochii, SSC Farul Constanţa se îndreaptă pas cu pas către deplina identitate „alb-albastră”
 
Înscrisă în Liga a IV-a a judeţului Constanţa, campionat pe care îl şi conduce (cu punctaj maxim), Suporter Spirit Club Farul Constanţa se antrenează şi susţine momentan meciurile de pe teren propriu pe arena ITC, însă a făcut demersuri pentru a reveni acasă, pe stadionul „Farul“. De asemenea, un alt obiectiv de căpătâi al fanilor este recuperarea semnelor identitare ale defunctului FC Farul, iar în acest sens, SSC Farul a transmis mai multe solicitări Adunării Creditorilor FC Farul.
 
Astfel, suporterii vor să primească, cu titlu gratuit şi perpetuu, dreptul de folosinţă pentru sigla, palmaresul, culorile şi numele FC Farul. De asemenea, solicită ca procesul de obţinere a acestora de către SSC Farul să se urgenteze, fără a mai fi evaluate şi scoase la licitaţie publică. Cerinţele fanilor în direcţia semnelor identitare ale FC Farul au făcut obiectul unui comunicat, postat ieri, sub semnătura preşedintelui SSC Farul, pe pagina de Facebook a echipei.     

Redarea formaţiei comunităţii care a îndrăgit-o

„Subscrisa, Asociaţia Suporter Spirit Club Farul Constanţa, cu sediul în Constanţa, având în vedere dispoziţiile instanţei de judecată cu privire la situaţia clubului de fotbal CS FC Farul din dosarul nr. 6194/118/2010, prin care falimentul societăţii a rămas definitiv şi irevocabil, vă solicităm ca la prima întrunire a Adunării Creditorilor / Comitetului Creditorilor să supuneţi votului acesteia(uia) şi cedarea dreptului de folosinţă pentru siglă, culori, palmares şi numele FC (Fotbal Club) Farul Constanţa către subscrisă, cu titlu gratuit şi perpetuu.
 
În motivarea solicitării noastre, menţionăm următoarele:
  1. Asociaţia Suporter Spirit Club Farul Constanţa este întemeietoarea echipei de fotbal SSC Farul Constanţa, care evoluează momentan în Liga a IV-a. Considerăm că această echipă este continuatoarea de fapt şi de drept a activităţii la nivelul secţiei de fotbal a Clubului Sportiv Farul Constanţa şi de aceea aceste bunuri ale istoriei fotbalului constănţean ar trebui să-i revină. În sensul celor expuse mai sus, considerăm că sunt suficiente precedentele înregistrate în cazul echipelor U Cluj şi Petrolul Ploieşti.
  2. Proiectul SSC Farul are ca obiectiv principal redarea echipei comunităţii care a îndrăgit-o de-a lungul istoriei sale, care cuprinde nu mai puţin de 42 de prezenţe în primul eşalon al fotbalului românesc. Până în prezent, la toate meciurile disputate pe teren propriu, asistenţa a depăşit în repetate rânduri capacitatea arenei ITC, printre spectatori numărându-se inclusiv personalităţi publice, cum ar fi dl. primar Decebal Făgădău, dl. preşedinte al CJ Constanţa, dl. Horia Ţuţuianu, deci, reprezentanţii aleşi ai comunităţii. Practic, suntem singura entitate cu adevărat interesată de preluarea palmaresului, a siglei şi a culorilor fostului club.
  3. Solicitarea noastră are ca principal fundament urgentarea procesului de obţinere a siglei, a culorilor şi a palmaresului, fără a mai fi necesare alte operaţiuni, cum ar fi: evaluarea palmaresului şi a siglei (mărcii) FC Farul şi scoaterea acestora la licitaţie publică pentru recuperarea creanţelor. Este de notorietate situaţia palmaresului echipei FC Argeş Dacia Piteşti, care nici până în prezent nu a fost achiziţionat, suma solicitată în schimbul acestuia fiind mult prea mare, chiar şi după reducerea acesteia în mod sistematic“, se arată în comunicat. 

Se face curăţenie la stadion

„Siglă, palmares şi culori! Recăpătarea identităţii este posibilă odată cu recuperarea lor!“, a fost comentariul suporterilor, care, în contrapartidă cu intrarea pe stadionul „Farul“, se ocupă de paza şi îngrijirea arenei.
 
Lichidatorul judiciar, CC Insol SPRL, prin practician în insolvenţă Corina Curutz, şi-a dat acordul ca SSC Farul Constanţa să asigure paza bunurilor debitoarei CS FC Farul Constanţa, până la valorificarea acestora. Echipa fanilor joacă sâmbătă, 8 octombrie, pe terenul ITC, în etapa a 11-a a Ligii a IV-a, cu Unirea Topraisar, de la ora 15.00, iar suporterii au anunţat că, în aceeaşi zi, în intervalul orar 9.30 - 14.00, vor participa la o acţiune de curăţenie la stadionul „Farul”. „Cu toţii la stadion! Curățenieeeeee! Renovare! Revenirea la normalitate!“, se arată euforici fanii. Ieri, pe terenul SNC din Constanţa, SSC Farul a susţinut un meci amical cu juniorii de la ACS Performer.    
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii